De Transformatie Leergang

~ Bewustzijn en liefde als weg naar zelfrealisatie~

 

De eerste stap  op dit pad is de Transformatie Leergang.
In deze diepgaande leergang  doorbreek je belemmerende patronen in je leven waardoor je scheppende kracht vrijkomt. Via persoonlijke ervaringen en universele thema ‘s krijg je zicht op je zielskwaliteiten, creatieve vermogens en levensbestemming. Het is een innerlijke zoektocht, waarbij je telkens de verbinding legt naar ervaringen in je dagelijks leven. Je transformeert door middel van je persoonlijkheid en met behulp van je lichaamsbewustzijn innerlijke belemmeringen en vindt nieuwe patronen, waardoor een ruimer bewustzijn en meer geestelijke vrijheid ontstaat.

Optimale zelfbegeleiding en zelf-ontwikkeling vormen de belangrijkste doelstellingen van deze leergang. De dagelijkse, grotere of kleinere knelpunten worden hierdoor mogelijkheden om meer inzicht te krijgen in jezelf, te groeien als mens. Door de (h)erkenning van deze nieuwe mogelijkheden in jezelf ervaar je hoe je hart zich opent, zodat je gaat leven vanuit liefde voor jezelf en voor anderen. Je gaat je eigen wezen met al zijn potentie verkennen om meer heel te worden op het niveau van je ziel. Je maakt zo de weg vrij om te gaan leven vanuit je hogere Zelf, dat deel van jou dat verbonden is met kosmisch bewustzijn. Deelnemen is een innerlijke zoektocht en ontwikkelingsweg aan de hand van spirituele thema’s. Wat kan de aanleiding zijn om deze leergang te gaan volgen?

 • Onvrede met je bestaan
 • Onrust en onbestemd verlangen, maar waar naar?
 • Steeds terugkerende patronen of situaties in je leven willen veranderen
 • Oordelen en veroordelen gaan herkennen
 • Klaar zijn met het moeten voldoen aan de verwachtingen van anderen
 • Een innerlijk verlangen voelen naar verbinding en verdieping
 • Ondersteuning willen bij je zoektocht naar kennis en waarheid

Middelen
Door verschillende vormen van meditatie, visualisatie, (ademhalings)oefeningen en creatieve expressie ga je in deze leergang  meer de verbinding met je ziel  ervaren.  Je persoonlijkheid en je lichaam zijn altijd de basis voor de verkenning van jezelf in je voelen, emoties en denken. De kern blijft je eigen verantwoordelijkheid en keuzevrijheid.

Persoonlijk Ontwikkelings Plan
Aan de hand van een Persoonlijk Ontwikkelingsplan en spirituele thema’s ga je jezelf ontdekken en leren verstaan. Je leert omgaan met (hoog) gevoeligheid en emotionele kwetsbaarheid. Dit vraagt om zelfreflectie en motivatie voor het maken van thuisopdrachten, waarop je individuele feedback krijgt. Reflecteren, mediteren, energiewerk en schrijven zijn een belangrijk onderdeel van je ontwikkelingsproces omdat ze aanzetten tot verdieping in jezelf en een constante bewustzijnsstroom op gang houden.

Bijeenkomsten
In de maandelijkse bijeenkomsten wissel je jouw ervaringen uit met andere deelnemers.  Daardoor leer je ook van elkaar en ervaar je verbinding en weerklank. Naast de nodige diepgang is er ook ruimte is voor speelsheid en humor.  De leergang wordt afgesloten met een onvergetelijke Transformatiedag, waarin we het Transformatiespel spelen en je ontwikkeling, kwaliteiten en uitdagingen zichtbaar worden gemaakt.

Voorwaarden

 • Motivatie om je zelf diepgaand te ontwikkelen.
 • Bereidheid en motivatie tot zelfreflectie
 • Maken van thuisopdrachten.
 • Openstaan voor interactie met anderen.
 • Kennismakingsgesprek waarin je je wens om deel te nemen toelicht.

De Transformatie Leergang bestaat uit tien bijeenkomsten per jaar op donderdag, vrijdag- of zaterdagochtend, de tiende bijeenkomst is een hele dag (Transformatiedag). De Transformatieleergang duurt twee jaar, in totaal twintig bijeenkomsten. Uitgebreide informatie sturen we je graag op verzoek toe. Als je wilt deelnemen maken we daarna een afspraak voor een persoonlijk kennismakingsgesprek.

Na het doorlopen van deze Transformatie Leergang kun je verder groeien in bewustzijn door de Verdiepingsleergang Mystieke Scholing te volgen. Samen vormen deze leergangen de basis voor de Masterclass Holistisch Begeleiden.

Kosten, factuur & bevestiging
De kosten bedragen € 600,- per jaar ex. btw,  incl. uitgebreide reader. Er komt nog een bedrag van ongeveer 80 euro aan boeken bij voor twee jaar.
Ongeveer 14 dagen voor aanvang van de opleiding ontvang je de uitnodiging met alle benodigde informatie.

Lestijden
10.00-13.00 uur
Transformatiedag: 10.00-16.30 uur.
Kijk voor data en dagen in onze Agenda

Groepsgrootte: 5-8 personen
Begeleider: Marleen van Wegberg, holistisch therapeut en EMCC Practitionar Coach

Vraag uitgebreide informatie op via ons Contactbericht.