~Betovering van de innerlijke wereld~

Wil je gelukkig zijn? Leer dan die zo waardevolle eigenschap van de aandacht te ontwikkelen. Aandacht houdt de liefde in stand, zij houdt het leven in stand. Schenk niet alleen aandacht aan de mensen, maar ook aan de bomen, aan de bloemen die je tegenkomt op je weg, aan de dauwdruppels, de vlinders, de insecten en de vogels…

Deze raad kun je ook toepassen op je innerlijk leven. Want ook in jou zijn er vlinders die van bloem naar bloem fladderen en vogels die fluiten in de bomen. Wanneer je ’s morgens je raam opent, voel je je soms bewoond door onzichtbare aanwezigheden, gelijk aan degenen die de sprookjes bevolken, en het lijkt alsof dauwdruppels glinsteren op de bloemen en de bladeren van je ziel. Schenk aandacht aan deze gewaarwording, laat haar niet vervliegen zonder te proberen haar tenminste voor een oogwenk vast te houden, want zij is het die poëzie zal brengen in je dag.

~Aivanhof