Privé: Geven en ontvangen

“Je hoort voortdurend mensen klagen dat men hen iets heeft afgenomen, dat men hen iets schuldig is, niet van hen houdt, niet aan hen denkt of dat er niet genoeg is… En niet alleen voelen ze zich arm en alleen, maar ze zijn altijd bang iets te verliezen. Dan sluiten ze zich af, zonder in te zien dat juist deze gesloten houding hen nog meer isoleert en verarmt. Zij zouden er goed aan doen een beetje te vergeten wat hen ontbreekt en zich te verheugen over wat ze wel hebben en daarmee leren werken. Wanneer we de mogelijkheid hebben om het hele universum te omarmen met de gedachte, met alle lichtende schepselen te communiceren die het bevolken, hoe kunnen we ons dan arm en alleen voelen? Wat hebben we nog meer nodig om te begrijpen dat we rijk en ruim bedeeld zijn en dat we zelfs aan de anderen wat kunnen geven?

Wil je rijk worden? Open jezelf dan en geef. Wie neemt, wordt armer en wie geeft, wordt rijker. Omdat geven in jou onbekende krachten doet ontwaken, die ergens in de diepten lagen te sluimeren: ze beginnen op te wellen, te stromen en je voelt je zo vervuld dat je er versteld van staat. Je zegt tegen jezelf: ‘Maar hoe kan dit nu? Ik heb gegeven en ik ben rijker geworden…’ Ja, zo gaat dat in het Nieuwe Leven!” ~Aivanhov

De Nieuwe Mens op Aarde