Privé: Mensen komen en gaan in je leven

Mensen komen en gaan in je leven om een bepaalde reden. Soms voor een dag, een seizoen, soms voor een heel leven. Als je weet om welke reden die persoon bij je is kun je daar iets van leren. Als iemand in je leven verschijnt, is het gewoonlijk omdat je een behoefte hebt geuit, bewust of onbewust. Mensen komen om je te helpen in moeilijkheden, je te begeleiden met ondersteuning en je fysiek, emotioneel of spiritueel te helpen, om je te laten groeien als persoonlijkheid en voor de ontwikkeling van je ziel.

Zomaar op een moment, zegt of doet een persoon iets waardoor de relatie stukloopt. Of soms gaat een geliefd persoon dood, soms gaan ze weer hun eigen weg. Soms keren ze zich tegen jou en dwingen je tot een standpunt. Wat we ons dan moeten realiseren, is dat aan onze behoefte wordt voldaan, onze wens is wordt vervuld, hun werk is gedaan. Het onbewuste of bewuste verzoek dat je deed is beantwoord en nu is het tijd om verder te gaan. Sommige mensen komen in je leven voor een tijdje, omdat het jouw beurt is om te delen, te groeien of te leren. Zij brengen je een ervaring van verwarring en pijn, van vrede of van verdriet,  ze brengen je aan het lachen of aan het huilen. Ze kunnen je iets leren dat je nog nooit gedaan hebt of nog niet eerder hebt ervaren.

Relaties in je leven leren je levenslessen, door middel waarvan je ziel kan groeien in bewustzijn. Het is de bedoeling dat je die lessen gaat herkennen, accepteert en leert om te gaan met de ervaringen die je daardoor opdoet in je leven. Houd daarom van die personen en maak gebruik van alles wat je hebt geleerd van die relatie in alle andere relaties en situaties van je leven. Vergeef de persoon als hij of zij je pijn heeft gedaan, of dat nog steeds doet. Daarvoor hoef je zijn of haar gedrag niet te accepteren. Bedenk dat er een “hogere” reden voor is, die je vaak nog niet herkent als je in een situatie zit die je pijn doet en wanhopig maakt. Als je later terug kijkt, dan weet je vaak wel wat de betekenis van die situatie voor jou is, wat je er van moest leren. Dan kun je misschien ook dankbaar zijn, dat die persoon er was, of het nu voor een dag, een seizoen of voor het hele leven is.

Herken je situaties in je leven waarin dit speelde of speelt? Wat hebben die jou gebracht ?

Wat vind je belangrijk bij het omgaan met deze relaties of met die personen ? Kan jij je levenslessen herkennen?

Meer over relaties     Over relatiespiegels

Spirituele Lifescan over levenslessen, levensbestemming en relaties.