Privé: Het Licht en de duisternis

Het is 2018!! Een nieuwe jaar in de energie van het meestergetal 11, dat staat voor transformatie, voor de potentie van wezenlijke, structurele verandering en vernieuwing.
Er is veel te zien in deze wereld dat onrechtvaardig is, er is oorlog, hongersnood,  ongehoorde zelfverrijking, oceanen die vervuilen en zorgwekkende klimaatsveranderingen. De planeet Aarde als energieveld wordt misbruikt evenals velen van haar bewoners, zowel mens als dier. We kunnen daardoor diep in de put gaan zitten en denken dat onze acties om hierin verandering te brengen zinloos zijn. Dat de schaamteloze zelfverrijking van veel machthebbers niet te stoppen valt en dat we als individu niet werkelijk kunnen bijdragen een betere wereld. Maar in deze tijd waarin “het slechte” steeds maar aan het licht komt en meer zichtbaar wordt voor iedereen kunnen we ons er niet meer voor verstoppen en hebben we juist nu de kans om de duisternis in het licht te veranderen. Om van onbewustheid naar bewustzijn te groeien en onze stem te laten horen en ons handelen in overeenstemming te brengen met het verlangen van ons hart.
 
Ook als individueel mens kunnen we er voor kiezen om dit streven in onze persoonlijke levensomstandigheden zoveel mogelijk tot uiting te brengen, om zo tegenwicht te bieden aan egoïstische en polariserende krachten om vrede te bewerkstelligen. Om juist nu onze ogen niet te sluiten maar wakker te zijn en ons licht te laten schijnen! Dat lijkt misschien zinloos maar is het niet, omdat we allemaal in energie met elkaar verbonden zijn. Ook al zijn we individueel maar kleine druppeltjes, samen vormen we een oceaan van liefdevolle kracht die verschil maakt en ook nodig is in deze Acquariustijd, waarbij we als mensheid kunnen gaan groeien naar een hoger eenheidsbewustzijn.
Het bewustzijn dat we allemaal verbonden zijn met elkaar en in eenheid kunnen samenzijn op deze planeet, ook al zijn we niet allemaal hetzelfde. Dat is de potentie en de uitnodiging die de krachtige energie van 2018 voor ons in petto heeft. We kunnen dit invulling geven door ons af te vragen op welke wijze wij als individueel mens heel dichtbij een beetje licht kunnen brengen in het leven van onze naasten. Hoe wij in ons dagelijkse leven misschien door kleine veranderingen in ons dagelijkse patroon al kunnen bijdragen aan een transformatie op langere termijn. Want transformatie is een proces, het veranderen van bewustzijn heeft aandacht en tijd nodig en gaat met kleine maar moedige stappen die nodig zijn om een werkelijke, blijvende verandering mogelijk te maken. Iedere transformatie begint in onszelf, in ons eigen bewustzijn en met behulp van ons eigen denken !

 

Lees meer over het meestergetal 11 en de betekenis voor 2018
Lees meer over innerlijke transformatie