Zielengroepen en zielenvlammen

De oneindige Goddelijke Bron schiep zielengroepen, zodat het leven in al haar talloze reflecties haar eigen vorm en bestaan ​​terug kon weerspiegelen naar de Bron. Elke zielengroep weerspiegelt op haar unieke wijze het goddelijke in een of andere vorm van bestaan. Er zijn 144.000 zielengroepen die oorspronkelijk werden gecreëerd tijdens de eerste emanatie van de schepping, ook wel de oerknal genoemd.

Twaalf Zonen en Dochters
Maar voor de schepping en het ontstaan van de zielengroepen werden er twaalf Zonen en twaalf Dochters van de Schepper geboren, die de hoeders werden van de eerste twaalf Melkwegstelsels die werden gecreëerd. Sommige zielengroepen hebben als meesterziel een van deze Zonen en Dochters van God als scheppend principe.

Elke zielengroep bestaat weer uit 144 zielen, en elke ziel bevat 12 gelijke delen – waarvan maximaal 2 of 3 zielsdelen tegelijk op Aarde incarneren. Dit komt door de immense dichtheid van deze planeet, en het feit dat een kwart van de ziel altijd verbonden blijft aan de Goddelijke Bron en de helft daarvan aan de Melkweg van oorsprong.

Kosmische Meesters
Sommige zielengroepen hebben echter de taak op zich genomen om samen te smelten en zich te vermenigvuldigen wanneer ze zich allemaal als een geheel verenigd hebben. Ze zijn dan naar een hogere trillingsfrequentie gegaan en hebben dan de keuze om ofwel gezamenlijk terug te keren naar de Bron, ófwel om zich te vermenigvuldigen en meer subgroepen te creëren. Echter, er zijn al 144 zielen x 12 zielenvlammen in één cluster, dus 1728 vlammen. In dit stadium kiezen de meesten ervoor om als één enkel groot kosmisch wezen of energieveld te werken, zoals de kosmische Meesters van de grote Witte Broederschap, die de evolutie van de Aarde en de mensheid vanuit de spirituele wereld begeleiden.

Tweelingvlam
Mochten zielengroepen toch besluiten zich te vermenigvuldigen in subgroepen, dan vermenigvuldigt elke ziel zich zelf. De kernzielegroep zelf blijft wel dezelfde en deze zielen zullen dan de hogere gidsen zijn van de jongere, nieuwe zielengroep. In de meeste gevallen zal men echter alleen fuseren – als dat  de keuze is- met één enkele andere vlam van de 12, die we ook wel een tweelingvlam noemen. Er kan echter meer dan één geïncarneerde tweeling zijn en dan zal men samensmelten met meer dan één vlam.

Het mystieke huwelijk
Als je bedenkt dat 12 vlammen, in één ziel, en elk met een ander aspect van het weerspiegelen van het mannelijke en vrouwelijke,  al een enorme diversiteit en verscheidenheid geeft, dan kun je begrijpen hoe moeilijk het soms is om ooit twee vlammen te herenigen, laat staan 12! Dit oneindige proces van emanatie vanuit de Bron in zielengroepen en weer terugkeren naar de eenheid van de Bron is de kern van alle kosmische evolutie en dus ook van de evolutie van de aardse schepping, als minuscuul onderdeeltje van de kosmos.

Ditzelfde principe speelt zich ook af in onszelf, als mens en ziel op Aarde. Je ziet het op fysiek niveau terug in onze celdeling, op het niveau van onze persoonlijkheid in het proces van ego en essentie en op geestelijk niveau in het proces van samensmelting van geest en zielebewustzijn, het mystieke huwelijk. 

@Marleen van Wegberg

Bron: Holistische Leergangen