Marleen van Wegberg

Zij heeft oorspronkelijk Spaanse taal en Letterkunde en Bestuursrecht gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht Daarna gewerkt bij diverse organisaties als adviseur en projectmanager gebiedsontwikkeling. Toch wilde ze zich op een gegeven moment meer met de ontwikkeling van mensen gaan bezighouden. Na een opleiding tot Lifecoach heeft ze zich verder ontwikkeld tot holistisch therapeut. Met veel plezier begeleidt ze vanaf 1994 anderen, zowel individueel als in groepsverband, om zichzelf te ontwikkelen, helen en leiden door middel van coaching, energiewerk en opleiding. Vanuit maatschappelijke betrokkenheid is ze als commissaris verbonden aan dienstverlenende instellingen in de regio Utrecht en omgeving.

“Ont-wikkelen betekent voor mij: de wikkels weghalen om tot de kern van de mens te komen. Zelf- verantwoordelijkheid nemen voor je leven en het vergroten van bewustzijn zijn daarbij sleutelbegrippen. Die integraliteit in mijn werk en de verbinding met een groter geheel geven mij vreugde, inspiratie en dankbaarheid. Mijn bijzondere belangstelling heeft de christelijke mystiek. Inspiratie vind ik ook in het schrijven van columns en themateksten voor de holistische leergangen die je hier kunt volgen.

Ik leef en werk vanuit een gnostische invalshoek, een combinatie van kennis en het volgen van een innerlijke, ervaringsgerichte leerweg om het liefde- en wijsheidsaspect in onze persoonlijkheid en ons leven te re-integreren. Vanuit die innerlijke weg begeleid ik anderen om de essentie in zichzelf te vinden.”

Zij is aangesloten bij het NOBCO/EMCC als Practionar Coach. Als docent bij CRKBO geregistreerd.

Meer over de holistische opleidingen