Holistische coaching

Begeleiding vanuit holistisch perspectief betekent dat een evenwicht wordt gezocht tussen lichaam, ziel en geest. Als deze balans wordt gevonden voelen we ons evenwichtig, gezond en gelukkig. Bij de meeste mensen overheerst vaak een van de krachten van de persoonlijkheid (denken, willen of voelen) waardoor we uit balans raken. Vanuit deze dominante kracht worden telkens dezelfde keuzes gemaakt en herhalen patronen zich vaak, waardoor we het gevoel kunnen krijgen vast te zitten of niet in onze kracht te staan.

Bestemming
Holistische begeleiding is zowel effectief als het gaat om werkgerelateerde keuzes, bij algemene persoonlijke vraagstukken zoals omgaan met hoogsensitiviteit en zingevingsvragen. Het heeft als basis de visie dat je jezelf heelt door je je innerlijke kracht en liefde te gaan herinneren. Om je weer bewust te worden van wie je werkelijk bent en jouw mogelijkheden om je leven vorm te geven overeenkomstig je diepste verlangen en bestemming. Om daar weer verbinding mee te maken is het nodig om innerlijke belemmeringen los te laten.

Wat kan de aanleiding zijn voor holistische begeleiding?

  • Je wilt meer zicht op je levensbestemming, het doel van je leven
  • Je wilt je talenten en vaardigheden ontdekken
  • Je wilt rust in je hoofd en in je hart.
  • Je wilt je energieniveau blijvend verhogen
  • Je wilt anders omgaan met je hooggevoeligheid.
  • Je wilt anders omgaan met angst of andere emoties
  • Je wilt je leven weer op de rit krijgen na verlies van je partner of kind
  • Je wilt je leven anders vormgeven na een burn-out, ziekte, of ontslag.

Holistische begeleiding zet aan tot zelfvertrouwen en is gericht op verandering, zelfverantwoordelijkheid en zelfsturing. Door zelfonderzoek en het leggen van verbindingen vind je de antwoorden op jouw vragen. Dat kunnen vragen zijn als: “Hoe leef ik zinvol en hoe onderhoud ik mijzelf?” of ” Hoe kan ik mijn relatie verdiepen of veranderen?”. Ik kijk en onderzoek samen met jou naar wat de essentie is: Wie ben ik , wat wil ik, wat kan ik en wat zijn mijn mogelijkheden? We relateren alle nieuwe inzichten aan de praktijk van het dagelijkse leven.

Begeleiding bij het zingevingsvraagstukken, rouwverwerking en invulling van een laatste levensfase
Velen van ons zoeken naar de zin, de bedoeling van ons leven. Wat betekenen de veranderingen die ik meemaak in mijn leven daarbij? Of we proberen de zin of het doel van ons bestaan zelf te creëren. Waartoe ben ik hier? Waarvoor gebeuren situaties in mijn leven? Dit is meestal meer op de voorgrond bij belangrijke of ingrijpende gebeurtenissen en als keuzes in ons leven moeten worden gemaakt. Dit kan ook het geval zijn als je wordt geconfronteerd met de eindigheid van het aardse leven. Juist dan is het belangrijk om deze fase zinvol in te vullen om dit leven goed af te sluiten.

Ik begeleid door middel van helder waarnemen, spiegeling en het stellen van verdiepende vragen, zodat je jouw eigen antwoorden kunt vinden. Ik help je om je situatie vanuit een hoger perspectief te bekijken en meer mogelijkheden te zien zodat je overwogen en bewuste keuzes kunt maken. Of om oude pijn en trauma’s te herkennen, verwerken en los te laten. Indien gewenst kan ik je energetische behandelingsmogelijkheden aanbieden ter ondersteuning van je ontwikkelingsproces. Speciaal voor hooggevoelige personen is dit een welkome aanvulling om hun energie weer in balans te brengen.

Samen kijken we naar de meest passende middelen, gebaseerd op je persoonlijke wensen, gevoeligheid en mogelijkheden.

Accreditatie: NOBCO/EMCC Practitionar Coach. Tevens Holistisch Therapeut en Usui Reiki Master (Cirkel). Gespecialiseerd in begeleiding en opleiding van hoogsensitieve mensen.

Kosten
Tenzij anders aangeven per specialisatie (oa. Spirituele Lifescan) zijn de kosten voor een holistisch consult, energetische behandeling of soulreading € 60,- per uur, ter plekke contant te voldoen. Voor organisatie gerelateerde trajecten maak ik samen met jou een ontwikkelings- of re-integratieplan op maat.

In een groep
Wij bieden persoonlijke- en geestelijke begeleiding aan individuen en in groepverband. Ook kun je bij ons terecht voor holistische leergangen, waarin je leert je zelf te ontwikkelen tot meesterschap en desgewenst anderen te begeleiden. Ons volledige aanbod op dit gebied staat aangegeven in de kolom links van deze pagina. Neem gerust even contact met ons op met je vragen of voor meer informatie. Over onze holistische opleiding en leergangen kunnen we uitgebreide informatie toemailen.