Reiki

Reiki is de Japanse naam voor universele levensenergie. Deze energie is overal aanwezig, ook in ons eigen lichaam. Als de doorstroom van energie in ons lichaam geblokkeerd is, kunnen fysieke- of geestelijke problemen ontstaan. Reiki brengt het energiesysteem weer in balans. Het pakt niet alleen de symptomen, maar ook de oorzaken van ziekte en problemen aan. Reiki ondersteunt ook bij onze persoonlijke ontwikkeling en het groeien naar een hoger bewustzijn. De frequentie van de Reiki-energie is de hoge frequentie van pure energie uit de Bron, de energie van onvoorwaardelijke Liefde.

Heel de mens!
Door een Reiki behandeling gaat de energie in ons lichaam beter stromen en worden eventuele belemmeringen in de energiestroom verminderd. Reiki energie zet lichaam en geest aan tot zelfgenezing. Veel mentale klachten zoals stress, piekeren etc. hebben een uitwerking in het lichaam. Hoofdpijn, darm en/of maagklachten, uitputting of rugpijn kunnen het gevolg zijn. Chronische pijn en beperkingen kunnen leiden tot een leven wat niet geheel tot zijn recht kan komen.

Ieder mens heeft een zelfhelend vermogen, maar soms heeft dat vermogen even een zetje nodig. Dan geeft Reiki ontspanning, vitaliseert lichaam en geest, kan pijn verminderen en klachten doen afnemen. Het kan ook inzichten brengen en wordt over het algemeen als zeer weldadig ervaren. Bij geestelijke klachten geeft Reiki rust en helpt om innerlijke belemmeringen op te lossen. Maar ook als je geen fysieke klachten hebt is een Reiki-behandeling zeer ontspannend en vitaliserend voor lichaam en geest.

Zelf leren?
Je kunt ook zelf leren je energieniveau te verhogen door je te laten inwijden in de Reiki-energie. Daardoor worden de energiebanen in je lichaam verder geopend  waardoor jij een ruimer doorgeefkanaal wordt voor de levensenergie. Dat gebeurt met behulp van de eeuwenoude, krachtige symbolen die je ontvangt van een Reikimaster. Door Reiki-inwijdingen neemt je lichaamsbewustzijn toe, doordat je de energie door en om je heen steeds beter gaat voelen. Je kunt dan deze energie ook anderen doorgeven als je dat wilt. Het doorgeven van Reiki energie aan anderen gaat nooit ten koste van je eigen energieniveau, integendeel, je krijgt er juist zelf ook energie van!

De inwijdingen zijn tevens belangrijke stappen op je geestelijke ontwikkelingspad. Via de geestelijke- en emotionele bewustwording kun je via Reiki-inwijdingen groeien in je liefdesvermogen en scheppende kracht.

De traditionele Japanse Usui ontwikkelingweg
Wij geven Reiki cursusdagen volgens de traditionele Usui methode, die uitgaat van Reiki als ontwikkelingsweg en een geleidelijk proces, zodat het lichaam en de geest kunnen wennen aan de toename van het energieniveau. Je leert de Reikisymbolen in drie stappen (deelgraden) toepassen. na de derde stap ben je Reiki Master 3A en kun je zelf een praktijk beginnen. Na het doorlopen van de  de Reiki Masterclass kun je ook zelf anderen gaan inwijden en ben je allround Reiki Master.  Meer informatie over de Reiki Master worden kun je per email opvragen.

Je wordt bij ons begeleid door  ervaren Reikimasters, tevens holistisch therapeuten. De Reikidagen worden bij ons in kleine groepen gegeven, met veel persoonlijke aandacht. Je ontvangt een uitgebreide reader en een certificaat van inwijding.