Module Energetische Handelingen (healing)

De Energetische Handelingen vanuit Psychosofia (de leer van de wijsheid van Geest) zijn een vorm van Lichtwerk, werken met de universele levensenergie als dragende kracht van de schepping. Deze vorm nodigt je uit om contact te maken met je Hoger Zelf via de kleur/energie/straal van Psychosofia om verbinding te maken met het Christusbewustzijn. Deze vorm van healing ondersteunt geestelijke transformatieprocessen en zet lichaam en geest aan tot zelfgenezing.  Hierdoor kan er meer balans komen in energiepatronen die eerder  in onbalans waren. De onbalans kan zowel geestelijke- als fysieke patronen (pijn) betreffen. Deze Energetische Handelingen zijn dan ook zeer geschikt om aanvullend bij een holistisch coach- of therapeutisch proces te geven maar kunnen ook op zichzelf staand zeer heilzaam werken.

Holistisch uitgangspunt
Uitgangspunt bij deze vorm van esoterische geneeskunst is de eenheid van lichaam, ziel en geest in een mens en het denkbeeld dat wij in grote mate de schepper van onze eigen gezondheid zijn. Dit betekent ook dat onze leefgewoonten en denkpatronen van grote invloed zijn op onze fysieke- en geestelijke gezondheid.

In deze energetische cursus gaan we dieper in op deze relaties tussen lichaam en geest. We kijken dus niet alleen naar de uiterlijke symptomen van disbalans in energie of ziekte maar naar de mens als geheel en in welke mate wij als individu in harmonie leven met  onze ziel en met de kosmische wetten die om ons heen en in ons zelf werkzaam zijn.

Je leert in deze module af te stemmen op de dimensie van het Christusbewustzijn en op het energieveld van de ziel van je cliënt om van daaruit drie verschillende energetische handelingen toe te passen, waarbij een opbouw van de energiestroom plaatsvindt die is afgestemd op het ontwikkelingsproces van de cliënt.

De behandelingen worden gegeven terwijl de cliënt zit op een stoel en nemen ongeveer 20-30 minuten per keer in beslag.  De werking ervan wordt vaak meteen voelbaar, maar werkt zeker ook door in de weken erna. Deze energie stimuleert het zelfhelende vermogen van de cliënt en maakt verbinding op zielsniveau.

Deze module omvat drie bijeenkomsten waarin  wordt geoefend met de drie verschillende handelingen. Ook tussentijds wordt praktisch geoefend met elkaar en worden thuisopdrachten gemaakt waarop je individuele feedback ontvangt. Bij een goede afronding van deze module ontvang je een certificaat van deelname.

Verplichte vooropleiding: Transformatie Leergang 

Docent: Marleen van Wegberg (holistisch therapeut)
Groepsgrootte: 3-6 personen
Kosten: € 380,- pp. incl. reader. Zelf nog aanschaffen: “Van Geest tot lichaam” van P. Rijntjes. Je ontvangt een nota na aanmelding.
Start: 2021