Module Energetische Handelingen (healing)

De energetische handelingen vanuit Psychosofia(de leer van de wijsheid van Geest) zijn een vorm van werken met universele levensenergie. Deze vorm nodigt je uit om contact te maken met je Hoger Zelf  via de kleur/energie van Psychosofia om zo ook verbinding te maken met hogere Geestkracht en het kosmische energieveld. Deze energetische handelingen ondersteunen geestelijke  (bewustzijns) transformatieprocessen en zetten lichaam en geest aan tot zelfgenezing.  Hierdoor kan er een balans komen in energiepatronen die eerder  in onbalans waren. De onbalans kan zowel geestelijke- als fysieke patronen (pijn) betreffen.

Holistisch uitgangspunt
Uitgangspunt bij deze vorm van esoterische geneeskunst is de eenheid van lichaam, ziel en geest in een mens en het denkbeeld dat wij in grote mate de schepper van onze eigen gezondheid zijn. Dit betekent ook dat onze leefgewoonten en denkpatronen van grote invloed zijn op onze fysieke- en geestelijke gezondheid. In deze cursus gaan we dieper in op deze relaties en op het voorkomen van ziekten en het opsporen van de oorzaak ervan. We kijken dus niet alleen naar de uiterlijke symptomen van disbalans in energie of ziekte maar naar de mens als geheel en in hoeverre wij als individu al dan niet in harmonie leven met de kosmische wetten die rondom ons werkzaam zijn.

Levensenergie
Een dieper contact met het lichaam betekent dat meer levensenergie kan stromen. Blokkades in het lichaam zijn die plekken waar de levensenergie niet vrij stroomt. In het lichaam kan dit voelbaar zijn als pijn, kou, afwezigheid of spanning. Blokkades in energie kunnen zich uiten in depressieve gevoelens, angst, moeheid of stress, waardoor je niet voluit kunt leven. Vanuit een hogere energie contact maken met een blokkade schept de mogelijkheid tot dieper inzicht en doorvoelen en tot verwerking van traumatische ervaringen. Daardoor worden blokkades opgeheven en kan energie vrij stromen in lichaam en geest; je wordt daardoor meer je Zelf.

Je leert in deze module drie verschillende energetische basishandelingen toe te passen, waarbij een opbouw van de energiestroom plaatsvindt die is afgestemd op het ontwikkelingsproces van de cliënt. De module omvat drie bijeenkomsten. Tussentijds moet worden geoefend en worden thuisopdrachten gemaakt waarop je individuele feedback ontvangt.

Vooropleiding: Transformatie Leergang
Docent: Marleen van Wegberg (holistisch therapeut)
Groepsgrootte: 4-6 personen
Kosten: € 350,- pp. incl. reader ex.btw
Aanmelden: via de knop aan de rechterkant van deze pagina
Geplande data:  27 februari 2016, middagdeel. Overige data in overleg.