Reiki Master opleiding

Wat is er voor nodig om te kunnen deelnemen?

Deze Reiki Master opleiding bestaat uit de stappen van Reiki I tot en met Reiki III A en III B. De laatste stap, ook wel de derde B graad ofwel de Reiki III-B Masterclass genoemd, is gericht op het zelf leren inwijden van anderen en het geven van Reikicursussen. Als je klaar denkt te zijn voor deze laatste stap van de Reikimaster opleiding heb ruime ervaring opgedaan met het behandelen van anderen en voel je een verlangen om Reiki meer te gaan vormgeven in je leven. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, levenservaring en hebt tijd om te oefenen en stage te lopen. Je wilt en kunt reflecteren op je handelen en bent bereid om te leren van je ervaringen tijdens de stage.

Wat leer je?
Aan de hand van een persoonlijk gesprek bekijken we of je inderdaad toe bent aan meesterschap in de derde-B graad, of wat er nog voor nodig is om dat in de toekomst te zijn. Je kunt rekening houden met een periode van ongeveer een half jaar tot een jaar, waarin je stage loopt, aanwezig bent bij de inwijdingsdagen om te observeren en reflecteren, behandelingen geeft, veel ervaring op doet en reflecteert op je ontwikkelingsproces.  Je leert hoe je zelf  anderen kunt inwijden in deze levensenergie, hoe je een Reikigroep kunt begeleiden en voorkomende situaties professioneel kunt opvangen.

Docent en accreditatie
Begeleiding wordt gegeven door een ervaren Reiki Master, tevens holistisch therapeut en aangesloten bij NOBCO/EMCC, CRKBO (als opleidingscentrum voor kortdurend beroepsonderwijs) en Cirkel (voor Reikimasters). We werken individueel of in een kleine groep (maximaal 4 deelnemers bij de derde B graad) volgens het traditionele USUI-systeem.

Wat biedt deze opleiding?
Na deze Reiki Master IIIB opleiding kun je zelf een praktijk beginnen, mensen inwijden in alle Reiki-graden en je aansluiten bij Cirkel als professioneel Reiki Master en van alle geboden faciliteiten gebruik maken. Neem gerust contact op voor meer informatie over deze Reiki Master opleiding.

Kosten 
Reiki IIIA Masterclass  € 220,- . Zowel individueel als in groepsverband mogelijk. Na deze inwijding kun je zelf geen anderen inwijden, maar ben je zelf wel ingewijd in de derde B graad, waardoor de Reiki energie optimaal kan stromen bij het behandelen van anderen.

Reiki IIIB  jaaropleiding  € 1200,-  (jaar met stage en begeleiding).