USUI Reiki

Wij geven Reiki inwijdingen volgens het traditionele Usui systeem. Maar wat is Reiki eigenlijk?

Reiki is de Japanse naam voor universele levensenergie. Deze energie is overal aanwezig, om ons heen maar ook in ons eigen lichaam. Als de doorstroom van energie in ons lichaam geblokkeerd is, kunnen fysieke- of geestelijke problemen ontstaan. Reiki ondersteunt het energiesysteem om weer in balans te komen. Het pakt niet alleen de symptomen, maar ook de (energetische) oorzaken van ziekte en problemen aan. Reiki ondersteunt ook bij onze persoonlijke ontwikkeling, bij transformatieprocessen en bij het groeien naar een hoger bewustzijn. Een Reiki behandeling wordt dan ook vaak aanvullend aan holistische coaching of holistische therapie gegeven.

Heel de mens!
Door een Reiki behandeling gaat de energie in ons lichaam beter stromen en worden eventuele belemmeringen in de energiestroom verminderd. Reiki energie zet lichaam en geest aan tot zelf genezing. Veel mentale klachten zoals stress, piekeren etc. hebben een uitwerking in het lichaam. Hoofdpijn, darm en/of maagklachten, uitputting of rugpijn kunnen het gevolg zijn. Chronische pijn en beperkingen kunnen leiden tot een leven wat niet geheel tot zijn recht kan komen.

Reiki stimuleert ons zelfhelende vermogen, brengt ontspanning en vermindert pijnklachten. Het kan ook nieuwe inzichten brengen en een Reikibehandeling wordt over het algemeen als zeer weldadig ervaren. Bij geestelijke klachten geeft Reiki rust en helpt om innerlijke belemmeringen op te lossen. Maar ook als je geen fysieke klachten hebt is een Reiki-behandeling zeer ontspannend en vitaliserend voor lichaam en geest.

Zelf leren?
Je kunt ook zelf leren je energieniveau te verhogen door je te laten inwijden in de Reiki-energie. Daardoor worden de energiebanen in je lichaam verder geopend  waardoor jij een ruimer doorgeefkanaal wordt voor de levensenergie. Dat gebeurt met behulp van de eeuwenoude, krachtige symbolen die je ontvangt van een Reikimaster. Door Reiki-inwijdingen neemt ook je lichaamsbewustzijn toe, doordat je de energie door en om je heen steeds beter gaat voelen. Je kunt dan deze energie ook anderen doorgeven als je dat wilt. Het doorgeven van Reiki energie aan anderen gaat nooit ten koste van je eigen energieniveau, integendeel, je krijgt er juist zelf ook energie van!

De traditionele Japanse Usui ontwikkelingweg
Wij geven Reiki inwijdingen volgens de traditionele Usui methode, die uitgaat van Reiki als ontwikkelingsweg en een geleidelijk proces, zodat het lichaam en de geest kunnen wennen aan de toename van het energieniveau. Je leert de Reikisymbolen in drie stappen (deelgraden) toepassen. na de derde stap ben je Reiki Master IIIA en kun je zelf een Reiki praktijk beginnen. Na het doorlopen van de  de Reiki Masterclass IIIB kun je ook zelf anderen gaan inwijden en ben je allround Reiki Master.

Ervaren begeleiding
Je wordt bij ons begeleid door  ervaren Reikimasters, tevens holistisch therapeuten.  Je ontvangt bij elke Reiki inwijding een uitgebreide reader en een certificaat van inwijding. Wij zijn aangesloten bij Cirkel en geregistreerd bij CRKBO als erkend opleidingscentrum.