Holistisch consult

In een holistisch consult zoeken we naar de balans en integratie tussen lichaam, ziel en geest. Als deze balans wordt gevonden voelen we ons evenwichtig, gezond en energiek en hebben we zicht op onze diepste essentie. Bij de meeste mensen overheerst een van de krachten van de persoonlijkheid (denken, willen of voelen) waardoor we uit balans raken. Vanuit deze dominante kracht worden telkens dezelfde keuzes gemaakt en herhalen patronen zich vaak, waardoor we het gevoel kunnen krijgen vast te zitten of niet in onze kracht te staan. Ook kunnen pijnklachten zich voordoen of kan men burnout raken. Vaak ontbreekt een gevoel van zingeving en vervulling.

Bestemming
Holistische begeleiding is zinvol als het gaat om werkgerelateerde keuzes, bij algemene persoonlijke vraagstukken zoals omgaan met hoogsensitiviteit en zingevingsvragen of bij fysieke pijnklachten of een gebrek aan energie. Het heeft als basis de visie dat je jezelf heelt door je je innerlijke kracht en liefde te gaan herinneren. Om je weer bewust te worden van wie je werkelijk bent en jouw mogelijkheden om je leven vorm te geven overeenkomstig je diepste verlangen en bestemming.

Wat kan de aanleiding zijn voor een holistisch consult?

  • Je wilt meer zicht op je levensbestemming, het doel van je leven
  • Je wilt je talenten en vaardigheden ontdekken
  • Je wilt rust in je hoofd en in je hart.
  • Je wilt je energieniveau blijvend verhogen
  • Je wilt anders omgaan met je (hoog)gevoeligheid.
  • Je wilt anders omgaan met angst of andere emoties
  • Je wilt je leven weer op de rit krijgen na verlies van een dierbare persoon
  • Je wilt je leven anders vormgeven na een burn-out, ziekte, of ontslag
  • Je wilt je relatie anders vormgeven

Wat is het doel?
Holistische coaching zet aan tot zelfvertrouwen en is gericht op verandering, zelfverantwoordelijkheid en zelfsturing. Door zelfonderzoek en het leggen van verbindingen vind je de antwoorden op jouw vragen.  Dat kunnen vragen zijn als: “Hoe leef ik zinvol en hoe onderhoud ik mijzelf?” of ” Hoe kan ik mijn relatie verdiepen of veranderen?”.  Ik kijk en onderzoek samen met jou naar wat de essentie is: Wie ben ik , wat wil ik, wat kan ik en wat zijn mijn mogelijkheden? We relateren alle nieuwe inzichten aan de praktijk van het dagelijkse leven.

Begeleiding bij oa. zingevingsvraagstukken, rouwverwerking en invulling van een laatste levensfase
Velen van ons zoeken naar de zin, de bedoeling van ons leven. Wat betekenen de veranderingen die ik meemaak in mijn leven daarbij?  Of we proberen de zin of het doel van ons bestaan zelf te creëren. Waartoe ben ik hier? Waarvoor gebeuren situaties in mijn leven? Dit is meestal meer op de voorgrond bij belangrijke of ingrijpende gebeurtenissen en als keuzes in ons leven moeten worden gemaakt. Dit kan ook het geval zijn als je wordt geconfronteerd met de eindigheid van het aardse leven. Juist dan is het belangrijk om deze fase zinvol in te vullen om dit leven goed af te sluiten.

Wat zijn de mogelijke middelen?
Wij begeleiden door middel van helder waarnemen,  spiegeling en het stellen van verdiepende vragen, zodat je jouw eigen waarheid kunt vinden. Om je situatie vanuit een hoger perspectief te bekijken en meer mogelijkheden te zien zodat je overwogen en bewuste keuzes kunt maken.  Of om pijn en trauma’s te (h)erkennen, doorleven, verwerken en los te laten. Innerlijk kindwerk, een Helende Reis, meditatieve oefeningen en een ©Energiecheck kunnen als middelen worden toegepast in een holistisch begeleidingsproces.

Energiewerk
Aanvullend kunnen we energetische behandelingsmogelijkheden aanbieden ter ondersteuning van je zelfhelende vermogen. Speciaal voor hooggevoelige personen, bij burnout of bij fysieke klachten is dit een waardevolle aanvulling om de energie weer in balans te brengen. Ook helpt dit het lichaamsbewustzijn te vergroten.  Samen kijken we naar de meest passende mogelijkheden, gebaseerd op je persoonlijke wensen en gevoeligheid. 

Accreditatie:  NOBCO/EMCC  Practitionar Coach. Tevens holistisch therapeut en Usui Reiki Master (Cirkel). Gespecialiseerd in begeleiding en opleiding van hoogsensitieve (HSP) mensen. Geregistreerd bij CRKBO.

De kosten voor een holistisch consult (60 min) bedragen € 60,- , ter plekke contant te voldoen. Deze kosten worden niet vergoed door een zorgverzekeraar, vaak wel door een werkgever.
Consult& energetische behandeling samen: € 90,- contant te voldoen.