Holistisch consult

In een holistisch consult zoeken we naar de balans en integratie tussen lichaam, ziel en geest. Als deze balans wordt gevonden voelen we ons evenwichtig, gezond en energiek en hebben we zicht op onze diepste essentie. Bij de meeste mensen overheerst een van de krachten van de persoonlijkheid (denken, willen of voelen) waardoor we uit balans raken.

Vaak maken we dan dezelfde keuzes en herhalen patronen zich, waardoor we het gevoel kunnen krijgen vast te zitten of niet in onze kracht te staan. Of ontbreekt een gevoel van zingeving en vervulling en ligt energetische uitputting op de loer. Dan is het tijd voor verandering!

Onze holistische aanpak heeft als basis de visie dat je jezelf heelt door je je innerlijke kracht en bestemming te gaan herinneren. Om je weer bewust te worden van wie je werkelijk bent en jouw mogelijkheden om je leven vorm te geven zoals dat ten diepste bij je past.

Wat kan de aanleiding zijn voor een holistisch consult?

  • Je wilt meer zicht op je levensbestemming, het doel van je leven
  • Je wilt je talenten en vaardigheden ontdekken
  • Je wilt rust in je hoofd en in je hart.
  • Je wilt je energieniveau blijvend verhogen
  • Je wilt anders omgaan met je (hoog)gevoeligheid.
  • Je wilt anders omgaan met angst of andere emoties
  • Je wilt je leven weer op de rit krijgen na verlies van een dierbare
  • Je wilt je leven anders vormgeven na een burn-out, ziekte, of ontslag
  • Je wilt meer verbinding of verdieping in je relaties

Wat is het doel?
Holistische coaching zet aan tot zelfvertrouwen en is gericht op wezenlijke verandering. Door zelfonderzoek en het leggen van innerlijke verbindingen vind je de antwoorden op jouw vragen.  Dat kunnen vragen zijn als: Hoe leef ik zinvol en hoe onderhoud ik mijzelf? Hoe kan ik mijn relatie verdiepen of veranderen? Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik en wat zijn mijn mogelijkheden?’  Samen ontdekken we de essentie voor jou.  We relateren alle nieuwe inzichten aan de praktijk van het dagelijkse leven. Dan kom je weer in je natuurlijke flow!

Zingeving
Velen zoeken naar de zin, de bedoeling van ons leven op aarde. Wat betekenen de veranderingen die ik meemaak in mijn leven daarbij?  Of we proberen de zin of het doel van ons bestaan zelf te creëren. Waartoe ben ik hier? Waarvoor gebeuren situaties in mijn leven? Dit is meestal meer op de voorgrond bij belangrijke of ingrijpende gebeurtenissen en als keuzes in ons leven moeten worden gemaakt. Dit kan ook het geval zijn als je wordt geconfronteerd met de eindigheid van het aardse leven. Juist dan is het belangrijk om deze fase zinvol in te vullen om dit leven goed af te sluiten.

Middelen
Wij begeleiden door middel van helder waarnemen,  spiegeling en het stellen van verdiepende vragen, zodat jij groeit in bewustzijn en jouw eigen waarheid kunt vinden. Om je situatie vanuit een hoger perspectief te bekijken en meer mogelijkheden te zien zodat je overwogen en bewuste keuzes kunt maken.  Of om pijn en trauma’s te (h)erkennen, doorleven, verwerken en los te laten. Innerlijk kindwerk, een Helende Reis, meditatieve oefeningen, een ©Energiecheck, Spirituele Lifescan kunnen als hulpmiddelen worden toegepast in een holistisch begeleidingsproces. In overleg kijken waar jij behoefte aan hebt en wat zinvol is.

Accreditatie

NOBCO/EMCC  Practitionar.  Geregistreerd als Holistisch opleidingscentrum bij CRKBO.

Kosten
€70,00 per uur. Een consult duurt gemiddeld 1,5 uur.