Holistische coaching

Wat doet een coach?

Coaching is een vorm van professionele begeleiding in een gelijkwaardige één-op-één-relatie van een coach en een coachee of van een coach met een team. Coaching geeft je inzicht in wie je bent, wat je wilt en hoe je dat tot stand kunt brengen. Door oefeningen en gesprekken leer je nieuw gedrag en nieuwe vaardigheden. Een coach helpt je je doelen te verhelderen, leert je tot oplossingen te komen of patronen te veranderen. Een coach kijkt samen met jou hoe je vernieuwing blijvend kunt vormgeven in je leven. Een coach geeft geen advies maar helpt jou om je eigen antwoorden te vinden.

Coaching vanuit een holistische visie

Holistische coaching gaat uit van een onlosmakelijke verbinding tussen lichaam, geest en persoonlijkheid van een mens.  Samen vormen ze een eenheid, waarin alle aspecten elkaar beïnvloeden. Anders omgaan met je emoties bijvoorbeeld heeft ook een uitwerking op je fysieke lichaam.  Je gedachten transformeren verandert je energieniveau en heeft een uitwerking op je ziel. Zin- en betekenis geven aan gebeurtenissen, levensomstandigheden en aan je leven is essentieel bij holistische coaching.

Wat doen we?

Door middel van holistische coaching halen we stap voor stap de innerlijke ‘wikkels weg ‘ die ons belemmeren om helemaal onszelf te zijn.  Vaak zijn we vastgelopen in bepaalde patronen, waar we maar moeilijk uit lijken te kunnen stappen.  Door deze patronen te gaan herkennen en transformeren naar helpende overtuigingen en door het helen van trauma’s en pijn maken we de ruimte om  andere, bewuste keuzes te gaan maken. Daardoor  ontstaat helder  inzicht in je wezenlijke essentie en potentie. Zo kun je het gaan leven gaan leiden zoals dat ten diepste bij jou past en keuzes maken die daarmee in overeenstemming zijn. Holistische coaching is zeer zinvol bij persoonlijke vraagstukken zoals omgaan met hooggevoeligheid, burn-out, rouwprocessen, bij een gebrek aan zingeving maar ook bij werkgerelateerde vraagstukken of een wens tot  diepgaande, blijvende verandering in je leven.

Wat kan de aanleiding zijn voor holistische coaching?

  • Je voelt innerlijke onrust en kunt ‘je draai’ niet vinden in je werk of relatie
  • Je loopt telkens weer vast in zich herhalende patronen
  • Je wilt je weer herinneren wie je werkelijk bent
  • Je wilt je bestemming vinden en vormgeven op aarde
  • Je wilt je energieniveau blijvend verhogen
  • Je wilt de verbinding met je essentie en innerlijke waarden versterken
  • Je wilt meer vreugde en vervulling vinden in je leven
  • Je wilt je relatie(s) veranderen of verdiepen
  • Je wilt je leven weer op de rit krijgen na verlies van een dierbare
  • Je wilt je leven anders vormgeven na een burn-out, ziekte of ontslag

Kosten
€70,00 voor 60 minuten (voor privé-personen).
Dit consult kan ook online plaatsvinden.

Voor diepgaande- en blijvende verandering zijn vaak meerdere gesprekken nodig. Samen kunnen we een ontwikkelplan opstellen om je doelstelling helder te maken. Tussen de coachgesprekken in ga je dan zelf ook thuis aan de slag met praktische opdrachten, waarop je feedback ontvangt.

Boek nu een holistisch consult

Coach
Marleen van Wegberg
NOBCO Practitionar  en holistisch therapeut.
Ruim 20 jaar praktijkervaring en tevens docent van onze holistische opleiding. welke is geregistreerd bij CRKBO.

We bieden ook holistische relatiecoaching aan en begeleiden re-integratie trajecten.  Daarnaast zijn we gespecialiseerd in communicatie in de laatste levensfase en bieden we opleidingen en workshops op maat aan voor hospices en VPTZ organisaties. Neem voor meer informatie svp contact met ons op.