Holistische coaching

Wat doet een holistisch coach?

Holistische coaching is een vorm van professionele begeleiding in een gelijkwaardige relatie van een coach met een individuele coachee of met een team. Holistische coaching geeft je helder inzicht in wie je werkelijk bent, wat je wilt en hoe je dat kunt vormgeven in je leven. Je leert om anders te kijken naar jezelf en ontdekt zo nieuwe vaardigheden en mogelijkheden. Een holistisch coach kijkt samen met jou hoe je innerlijke vernieuwing blijvend kunt vormgeven in je leven. Hij geeft geen advies en coacht niet op gedragsverandering,  maar helpt jou om je eigen antwoorden te vinden op levensvragen en bewuste keuzes te maken.

Coaching vanuit een holistische visie

Holistische coaching gaat uit van een onlosmakelijke verbinding tussen lichaam, geest en persoonlijkheid. Samen vormen ze een eenheid, waarin alle aspecten elkaar beïnvloeden. Anders omgaan met je emoties bijvoorbeeld heeft ook een uitwerking op je fysieke lichaam, net zoals het transformeren van je gedachten je energieniveau beïnvloedt.  Daarnaast heeft alles dat verandert in je persoonlijkheid een uitwerking op je ziel en geeft het ontdekken van wie je werkelijk bent meer ruimte aan de leiding van je ziel. Zin- en betekenis geven aan gebeurtenissen, levensomstandigheden en aan je leven is essentieel bij holistische coaching.

Hoe werkt het innerlijk?

In een holistisch consult haal je  de innerlijke ‘wikkels’ weg die je belemmeren om helemaal jezelf te zijn.  Door deze patronen te gaan herkennen en transformeren naar helpende patronen maak je innerlijk ruimte die nodig is om andere, bewuste keuzes te gaan maken die passen bij wie je werkelijk bent.  Zo kun je het gaan leven gaan leiden waarnaar je verlangt en zoals dat ten diepste bij jou past. Holistische coaching is zeer zinvol bij persoonlijke vraagstukken zoals omgaan met (hoog)gevoeligheid, burn-out, rouwprocessen, bij een gebrek aan zingeving maar ook bij werk gerelateerde vraagstukken.

Wat kan de aanleiding zijn voor holistische coaching?

  • Je voelt innerlijke onrust en kunt ‘je draai’ niet (meer) vinden in je werk of relatie
  • Je wilt je levensbestemming vinden en vormgeven
  • Je wilt je energieniveau blijvend verhogen
  • Je wilt de verbinding met je essentie en innerlijke waarden versterken
  • Je wilt meer vreugde en vervulling vinden in je leven
  • Je wilt meer rust in je hoofd en hart
  • Je wilt je leven weer op de rit krijgen na verlies van een dierbare
  • Je wilt je leven anders vormgeven na een burn-out, ziekte of ontslag

Kosten

€75,00 per uur voor privé-personen. Zakelijk €95,00 per uur.
Voor diepgaande- en blijvende verandering zijn meerdere consulten nodig. Samen kunnen we een ontwikkelplan opstellen om je doelstelling helder te maken. Tussen de consulten in ga je dan zelf ook thuis aan de slag met praktische opdrachten, waarop je verdiepende feedback ontvangt.

Accreditatie

Marleen van Wegberg
NOBCO Practitionar. CRKBO geregistreerd.
Ruim 20 jaar praktijkervaring als coach. Docent bij holistische opleidingen.

Marleen begeleidt re-integratie trajecten en geeft palliatieve holistische opleiding voor hospices en VPTZ organisaties. Neem voor meer informatie svp contact op.