Op weg naar heelheid

Het is niet mogelijk ons naar heelheid te denken. Als we voelend in het leven staan, kunnen we leren op onze gevoelens te vertrouwen en alleen dan weten we wat zich in ons ontvouwt. Heel zijn vraagt om een heel specifiek gevoel: ik ben mezelf genoeg. Als je dat innerlijk voelt, is de wereld ook genoeg. Voel je echter, ik ben mezelf niet (goed) genoeg, dan zal de wereld altijd in gebreke blijven. Je zult dan steeds denken dat je iets mist, waardoor je geen vervulling ervaart. Dat is de bedoeling achter de transformatie-oefeningen en meditaties in deze leergang, belemmerende patronen gaan herkennen en omzetten naar stromende energie en daadkracht. Dat kun je dan ook gaan ervaren met behulp van je lichaam.

Door naar je lichaam te luisteren kun je al voelend de zekerheid krijgen dat je zelf goed en genoeg bent. Je lichaam weet dat het buiten zichzelf niets nodig heeft. Cellen zijn nooit onzeker en maken zich geen zorgen. Als we ons afstemmen op ons lichaam en ons gevoel daarin in iedere situatie houden we het contact met onze ziel. Fysieke pijn en emoties vertellen ons waar nog oude pijn zit die geheeld mag worden, zodat we onszelf als goed  kunnen gaan ervaren.

Op het niveau van onze ziel zijn we al heel. Door belemmeringen in onze persoonlijkheid te transformeren en oude pijn te helen gaan we steeds meer verbinding maken met het bewustzijnsniveau van onze ziel, met wie we werkelijk zijn en met onze levensbestemming. Dit is een proces van zelfontwikkeling en zelfaanvaarding, waarin we onze diepste essentie stap voor stap steeds meer leren kennen, wat ondanks alle uitdagingen en confrontatie met onze diepste pijn uiteindelijk vervulling en vreugde brengt in ons leven.

Bron:De Transformatie Leergang 

Meer over voelen en het verwerken en loslaten van emotionele of fysieke pijn