Luisteren met je hart

Echt luisteren met je hart ontstaat wanneer je hart zich volledig opent en je je veilig voelt om de diepste verborgen, meest geheime delen van je ziel, haar ultieme waarheid, te delen. Wanneer het hart zich volledig opent, kan de ziel eindelijk haar volledige waarheid tonen, de hoogste zielsuitdrukking en haar meest wezenlijke kern.

Weerklank

Wanneer een ziel een andere ziel op dat niveau ontmoet, geeft dat een diep gevoel van weerklank in het bestaan en herkenning. Dan betreden zij samen de portalen van oneindigheid en eenheid. Heilige (heel-zijn) intimiteit, begint op ziele-niveau – niet op fysiek niveau zoals vaak wel wordt gedacht.  Op zich is er helemaal niets mis met fysieke intimiteit, maar als je als mens in de fysieke kant van het leven blijft vastzitten door daar te veel waarde aan te hechten, dan verlies je misschien wat essentieel is voor de ziel en haar hoogste missie in het leven.

Het kan heel vreugdevol zijn, maar is geen noodzaak om je diepste Zelf in een ander mens te herkennen. In wezen is heel-worden een innerlijk proces van samensmelting van ziel en geestkracht in onszelf, dat zich kan, maar niet perse hoeft, te reflecteren in de materiële wereld. Luisteren naar je hart is ten diepste luisteren naar je Zelf, naar je diepste essentie, je ziel.

Het mystieke huwelijk

Wanneer je ziel uiteindelijk de hogere Geestkracht innerlijk ontmoet, dan kunnen beiden zich uitbreiden naar de meest heilige tempels van goddelijke Geestkracht – voorbij het tijdelijke, naar Al-dat-is, de Bron van het Leven! Dan wordt innerlijk bereikt wat ‘het mystieke huwelijk’ wordt genoemd. Door dit huwelijk, deze samensmelting’ kom je als mens in een staat van Eenheidsbewustzijn en universele Liefde. Dan wordt je wat genoemd wordt ‘een geestelijke mens’ op Aarde. Volledig in eenheid met de Bron, maar toch met beide benen op de Aarde.

Het is een lang en uitdagend proces dat vele levens in beslag neemt om deze innerlijke versmelting met de Bron te bereiken. Toch wordt dat in deze dageraad van de Nieuwe Tijd die voor ons ligt, voor steeds meer mensen een wenkend en leidend perspectief in hun leven. En diep verlangen, dat ligt verscholen in de diepste lagen van onze ziel en ons aanzet tot de zoektocht naar ons Zelf.

©Marleen van Wegberg

Mystieke Leergang

Meer over het mystieke huwelijk

Meer over tweelingzielen