Medeschepper zijn van je leven

Door middel van onze gedachten kunnen we naar het verleden en in de toekomst reizen en deze toekomst te beleven door erop vooruit te lopen. Wanneer we eraan denken dat we iemand van wie we houden zullen ontmoeten, proeven we nu al de vreugde van dat moment. Maar we kunnen ook nu al in vrees leven, lang voordat een gebeurtenis plaatsvindt. Sommige mensen herhalen constant het verleden, omdat zij verdriet, angsten en twijfels projecteren in de toekomst door daar voortdurend aan te denken. Omdat zij in de toekomst pijn verwachten, voelen ze die nu al, zonder te beseffen dat hun zogenaamde toekomst in wezen het verleden is en ook het heden bepaalt.

Als we onze gedachte over de toekomst gaan richten door opmerkzaam te zijn op alle gedachten die NU door ons heengaan, is dit een geweldige mogelijkheid om ons bestaan te verbeteren. Wanneer we datgene projecteren wat lichtend en volmaakt is, leven we al in de ware toekomst die ons wacht. Die toekomst is dan al werkelijkheid omdat we haar nu beleven. Als we in het heden dingen voelen die nog geen realiteit zijn in materiële zin, zijn ze al wel werkelijkheid in een andere vorm, op het niveau van de gedachte. Als we dit gaan oefenen, kunnen we niet meer hetzelfde leven leiden als vroeger, dat is onmogelijk. We kunnen elke dag verrijkt met nieuwe kennis een toekomst vormen die volkomen verschilt van het verleden.

Toch begint elke werkelijke en blijvende verandering met acceptatie van wat er nu is. Acceptatie van de wervelingen van onze geest, van onze emoties, oordelen, ongeduld of onrust. Niet meer wegduwen, niets dat anders moet zijn dan het nu is. Voelen en ervaren wat gevoeld en ervaren wil worden in onszelf. Stil zijn bij jezelf, in acceptatie van wat is. Hier en nu.

Bron: De Transformatie Leergang

Medeschepper zijn van de aarde