Het getal 5, getal van het leven.

Het getal van het leven

Voor Pythagoras was het pentagram, de vijfhoek,  een symbool van de harmonie tussen lichaam en ziel. De vijf beheerst daarom de menselijke lichaamsstructuur en staat symbool voor de ontplooide spirituele- en lichamelijke volwassenheid van de mensheid en de individuele mens. Het getal 5 bezit een verbindende, open en alerte mentale instelling en een groot objectiverend vermogen. Het is verbonden met het leven en de vitaliteit. In essentie is het getal 5 het getal van het leven. Een mens verbonden met dit getal leeft het leven tot op de bodem in een fysieke incarnatie; hij extraheert de essentie van iedere ervaring in zijn leven en laat geen ervaring los zonder deze volledig te hebben verkend. Het vijfde element is de Quintessence, de essentie van alle geschapen werkelijkheid.

Tijdelijk getal voor deze maand

Als tijdelijk getal voor deze maand geeft het getal 5 een periode van vrijheid, zelfontwikkeling en groei aan. In zijn algemeenheid een tijd van veranderingen en situaties die vragen om het maken van keuzes en het nemen van beslissingen. Vaak betekent het ook reizen, nieuwe interesses en zelfontwikkeling en een goede tijd voor zaken die met sociale activiteiten samengaan. Communicatie is belangrijk in een vijf periode evenals zelfbeheersing en het vermijden van een te grote zorgeloosheid. Benader alles in deze periode met je verstand en laat je niet te veel beperken door anderen.  Spreek bedachtzaam en geef je behoeften en wensen helder aan. Vraag je bij alle keuzes af of de keuze die je wilt maken je zal belemmeren om te zijn wie je bent, of je hierin juist zal versterken.

De maand mei

Niet voor niets is Bevrijdingsdag op 5 mei (5-5).  De dubbele 5 biedt vrijheid, bevrijding van knellende banden en situaties en het ontdekken van mogelijkheden om nieuw leven te creëren of het leven vorm te geven zoals het werkelijk bij jou past. Het getal 5  in de vijfde maand mei nodigt je uit om in deze maand je ruimte meer in te nemen, keuzes te maken die je meer vrijheid geven en helder te communiceren over je wensen en behoeften. Het geeft de potentie om jezelf te verlossen van belemmerende patronen of knellende banden die niet meer ten dienste staan van jouw innerlijke groei. De energetische invloed kun je deze hele maand voelen en gebruik maken van de verlossende werking van het getal 5 bij je verlangen naar vrijheid en onafhankelijkheid. Laat deze maand je licht schijnen over alles in jou dat losgelaten wil worden en geniet als een vogel in de lucht van de energie van 5!

Is het getal 5 ook jouw persoonlijke getal? Kijk dan verder bij de gratis Numerologietest op deze website wat dit voor jou betekent.

Bron: Numerologie boek

Numerologie workshops