Open je hart meditatie 3.5 minuten

De mate van liefde die je in relatie met anderen ervaart, voldoet vaak niet aan je verwachtingen. Daardoor onderneem je steeds meer veeleisende projecten voor het tot stand brengen van liefde, in de hoop meer liefde te ontvangen. Je stelt vaak ook steeds hogere eisen aan jezelf. De liefde voor jezelf stel je afhankelijk van die voorwaarden. Op den duur brengt dit je tot emotionele, psychische en fysieke uitputting, waardoor je tot stilstand komt. Tot gedwongen rust, wat een ommekeer in je ontwikkelingsproces kan geven.

Het gaan accepteren en omarmen van je persoonlijke beperkingen en die van anderen brengt je tot het besef van de grenzen van je menselijke bestaan. Hoe meer jij je persoonlijke situatie accepteert, aanvaardt en waardeert, hoe meer jij je realiseert dat deze beperkingen niet ‘fout’ zijn, maar menselijk. Daardoor groeit de liefde voor jezelf en wordt je minder afhankelijk van de liefde van anderen. Dit brengt je meer in verbinding met je ziel en met het creëren van liefde in je bestaan. Jij wordt dan zelf een instrument voor het ervaren en neerzetten van liefde in de wereld en verwacht de invulling van liefde niet meer van anderen. Daarmee doorbreek je de vicieuze cirkel van onvervulde verlangens en verwachtingen en zoek je de Liefde in je zelf. De onvoorwaardelijke, universele Liefde, als dragende kracht van je bestaan.

Om de dragende kracht van liefde vaker te gaan voelen kun je deze meditatie dagelijks doen, het kost je maar 3,5 minuten. Als je je dag begint met deze meditatie, zul je merken dat je anders in het leven gaat staan. Met meer liefde voor jezelf en voor anderen.

 

Meditatieweek Frankrijk