Aandacht en ademhaling+meditatie

Aandacht houdt de liefde in stand, zij houdt het leven in stand. Schenk niet alleen aandacht aan de mensen, maar ook aan de bomen, aan de bloemen die je tegenkomt op je weg, aan de dauwdruppels, de vlinders, de insecten en de vogels…

Je kunt ook iedere dag aandacht schenken aan je innerlijke leven. Want ook in jou zijn er vlinders die van bloem naar bloem fladderen en vogels die fluiten in de bomen. Wanneer je ’s morgens je raam opent, voel je je soms bewoond door onzichtbare aanwezigheden, gelijk aan degenen die de sprookjes bevolken, en het lijkt alsof dauwdruppels glinsteren op de bloemen en de bladeren van je ziel.

Schenk aandacht aan deze gewaarwording, laat haar niet vervliegen zonder te proberen haar tenminste voor even vast te houden. Via je ademhaling kan je aandacht naar binnen keren.  Zeker in deze tijd is bewuste ademhaling en meditatie zo belangrijk om bij jezelf te kunnen blijven in de hectiek van alledag.

Je kunt onderstaande meditatie doen om weer even stil te zijn bij jezelf, je bewust te worden van je innerlijke wereld en het geschenk van het leven.

LEVEN

Met iedere ademhaling
stroomt Leven door mij heen.
Mijn inademing…uitademing
Het leven dat ons is geschonken
lijkt vaak zo vanzelfsprekend.

Kunnen we echt stil zijn
bij dit geschenk ?
Ik adem in…adem uit…
Verwondering over het leven
Ik mag proeven
van de volheid van dit aardse bestaan.
Ik kan ademhalen
levensenergie stroomt door mij heen.
Door elke cel van mijn lichaam
iedere ademhaling, telkens weer.
Alles dat ik vandaag doe
alles dat ik ervaar

rust in het Leven.

Bron: De Transformatie Leergang

Innerlijke schoonheid