De mystieke aard der getallen

“Centraal in de esoterische leringen vanaf de oudheid tot in het huidige Aquariustijdperk staat de eenheid van alles. De schepping is ontstaan vanuit de eenheid, weergegeven door het getal 1. Alles dat bestaat in de schepping is en blijft verbonden met elkaar en keert ook weer terug naar die oorspronkelijke eenheid. Eenheid  wordt ook wel de Eerste Oorzaak genoemd en is de reden voor het ontstaan van de schepping. Het klinkt misschien merkwaardig, maar het doel van de schepping is om weer naar terug te keren naar de eenheid, waarbij door alle ervaringen die worden opgedaan op die reis een hoger bewustzijnsniveau wordt bereikt, zodat het totale bewustzijn van de eenheid uiteindelijk toe neemt. Alle cycli van ontwikkeling zowel op het spirituele- als op het aardse, materiële vlak vloeien hier uit voort.

Als we de aard van getallen leren kennen kunnen we ze gebruiken om inzicht te krijgen in verborgen motivaties en patronen, dieper liggende oorzaken en onbewuste verlangens of drijfveren en kwaliteiten van de ziel in ontwikkeling. Ziele-energie verpakt in een menselijk jasje, heeft ook als inherent verlangen terug te willen keren naar de eenheid van waaruit hij oorspronkelijk is geëmaneerd. Op zijn evolutionaire reis heeft de ziel veel ervaren en doorleefd wat hem de mogelijkheid biedt om te groeien in bewustzijn, een steeds hogere trilling van energie te bereiken, waardoor hij langzamerhand weer samenvalt met de geest, in steeds hogere gradaties van bewustzijn, en uiteindelijk met de energie van de Bron, waaruit de schepping is ontstaan. Getallen laten daarbij zien in welke fase we zijn als mens, wat we nog moeten leren, welke valkuilen er zijn en de potentie die we hebben om te groeien in bewustzijn om weer terug te keren naar de eenheid.”

Uit het boek: Numerologie, een mystieke reis langs de getallen. Vanaf de Oudheid tot in het Aquariustijdperk.