Gedachten zijn immense krachten

Veel mensen zitten voortdurend in hun onbewuste denken gevangen. In de onophoudelijke stroom van gedachten in het dagelijkse leven. Daardoor vervreemden zij van zichzelf en van andere mensen om hen heen. Ze voelen zich eigenlijk nergens meer op hun gemak, zelfs niet bij zichzelf. Ze zijn vaak gespannen en met hun aandacht in het verleden of in de toekomst, maar niet in het NU. Ze spelen een  rol, die van vader, moeder, leraar of iets anders maar hebben geen goede verbinding met zichzelf. Als je dit herkent in jezelf, is dat de eerste stap naar bevrijding.

Gedachten zijn immense krachten

Gedachten zijn verbonden met ons fysieke lichaam en kunnen ook onze grootste creatiemiddelen zijn, als we ze bewust en positief inzetten in ons leven. We kiezen zelf datgene waaraan we voortdurend denken en als we ons bewust worden van wat we denken, kunnen we het effect ervan zien op onze gezondheid en op de gebeurtenissen in ons leven. Op de momenten dat we vrij zijn van ons denken ervaren we vrede, vreugde en levendigheid en het zijn ook de momenten waarin inspiratie, liefde en mededogen kunnen opkomen, dat zijn de kwaliteiten van onze ziel.

Transformatieproces

Als we onze gedachten die ons klein houden en beperken willen gaan omzetten naar gedachten die ons stimuleren om te zijn wie we werkelijk zijn dan heeft dat tijd nodig. Dit noemen we een transformatieproces, een zuiveringsproces waarin we oude gewoonten, gedachten, emoties en innerlijke pijn loslaten om te gaan leven in overeenstemming met onze essentie. Dan gaan we ontwaken in wie we werkelijk zijn.

Bron: Leven vanuit je hogere Zelf

Op weg naar heelheid