Zijn wie je echt bent

Kijk diep in je eigen hart en ziel. Je bent innerlijk vervuld en heel wanneer je hart en ziel vol zijn met pure, onvoorwaardelijke liefde – liefde van het Goddelijke, liefde voor jezelf en je leven en het werk dat je doet, een dienst die je verricht, liefde voor iedereen die je tegenkomt. 

Wanneer je deze stroom probeert te blokkeren, of probeert iemand te worden die je niet bent, je gaat conformeren aan de ideeën van anderen om goedkeuring te krijgen, zul je je uiteindelijk depressief gaan voelen. Je leeft ingehouden, in plaats van voluit. Je loopt de bekende route in plaats van nieuwe paden te bewandelen, met liefde en wijsheid voort te gaan en je echte weg te vinden. 

Wanneer het leven zijn betekenis en glans verliest, zoek dan niet verder dan je eigen ziel en haar roeping. Ben je trouw aan jezelf?  Waardeer jij jezelf voor wie je bent? Houd je van wat je doet en doe je waar je van houdt? Ben je synchroon met je eigen ziel, en zing je haar lied, handel en wandel je naar jouw waarheid?

Je bent hier niet om anderen te plezieren – je bent hier niet om te passen. Je bent bedoeld om te stralen en je pad te bewandelen met vreugde en vertrouwen. Daartoe heb je geen applaus van anderen nodig. Je grootste geluk  vind je in het zijn van liefdevolle dienstbaarheid en je grootste momenten zijn die waarin je zo een bent met je diepste essentie, dat je letterlijk als een zon straalt. Je hoeft dan zelfs geen enkel woord te spreken.

Bron: Holistische opleiding

Retraiteweek 2022