Aartsengel Michael-jouw waarheid vinden

Engelen zijn in wezen een collectieve energie – een verzameling van wijze zielen die eeuwen van evolutie samen hebben toegewerkt naar een evolutionair doel. Dat is wat we kennen als de engelenintentie. We kunnen die intentie het beste voelen en ervaren, niet met ons verstand.  Het is de taak van de Michael familie om hun vleugels te spreiden en ons te helpen begrijpen en her-inneren wie we werkelijk zijn. Die vleugels zijn alleen bestemd voor dit speciale doel: de grootsheid van mensen te weerspiegelen, ons te helpen dat zelfvertrouwen als ziel te krijgen, terwijl  we het spel op Aarde spelen van doen alsof we mens zijn, waarbij we onze innerlijke afkomst vergeten.

De vleugels van engelen

De vleugels die we ons voorstellen bij engelen zijn geen echte aerodynamische vleugels met veren. In plaats daarvan zijn het instrumenten voor een specifiek doel; ze spreiden hun vleugels alleen om de grootsheid van mensen te weerspiegelen. Het voornaamste doel waarom het engelenrijk bestaat, is ons te helpen her-inneren wie we werkelijk zijn.  Hun voornaamste taak is het om onze harten aan te raken met de ware liefde van Thuis. Als we dat kunnen voelen, zullen we zelfvertrouwen vinden in die momenten waarop we dat het hardst nodig hebben: wanneer we ons alleen voelen. Dan kunnen we onze grenzen gaan verleggen en nieuwe dingen te creëren; we beginnen te ontwaken uit de droom. Dat is het voornaamste doel van alle engelen, om onze harten aan te raken met de liefde van Thuis en ons vertrouwen in de leiding van onze ziel te geven. Alles wat we nodig hebben om te beginnen met dat vertrouwen op te bouwen, is een paar ‘successen’, zodat we kunnen groeien in ons zelfvertrouwen. Als we die vibratie van goede ervaringen met zielevertrouwen eenmaal hebben opgepakt, kunnen we daarmee doorgaan en ervoor zorgen dat het groeit terwijl we voorwaarts gaan.

Jouw waarheid

Het engelendoel van Aartsengel Michaël is waarheid. Het gaat erom onze eigen waarheid te onderscheiden. Wanneer wij het woord “waarheid” zeggen, denken we vaak onmiddellijk dat er maar één waarheid is. Nee, er zijn vele smaken van de waarheid. Engelen zijn hier niet om je te helpen dé waarheid te vinden. Ze zijn hier om je te helpen jouw waarheid te vinden. Ze zijn hier niet om je jouw waarheid te geven. Ze zijn hier niet om je te vertellen wat jouw waarheid is of je een richting op te sturen waar je onze waarheid kunt vinden om die dan de jouwe te noemen. Dat gebeurt niet op deze planeet van vrije keuze. Het zwaard dat Michael in zijn handen heeft, is het zwaard van het onderscheidingsvermogen, zodat je kunt gaan onderscheiden wat jouw waarheid is, en wat de waarheid is van iemand anders.

Wat er nu in deze Aquariustijd vaak gebeurt, is dat  engelen een stapje achteruit doen, om ons zelf laten ervaren hoe dat kleine succesje voelt, dat het ons blij maakt wanneer we eraan denken hoe fantastisch dat was. Wij zijn in staat die ervaring op te pakken, groter te maken en die energie van succes en zelfvertrouwen dan verder op te bouwen. Daar helpen de engelen ons bij.

Engeleninterventie

Er zijn veel ideeën en verhalen over het engelenrijk en de engelen in de hemel en hoe zij neerdalen in deze wereld en bemiddelen als dat nodig is. In het begin van het spel was de tussenkomst van engelen een alledaagse gebeurtenis, maar in deze tijd zijn we eraan toe zelf verantwoordelijkheid te nemen voor ons leven, ons zelf en onze innerlijke waarden. Engelen komen nog wel in ons leven, soms werken ze met ons op verschillende gebieden. Maar in feite is er minder engeleninterventie op deze planeet dan ooit, omdat wij als mensen dichter bij Thuis komen, ons meer bewust (kunnen) worden van wie we zijn. We hebben dus niet dezelfde soort aandacht van nodig als eerder, het is de bedoeling in deze tijd om steeds meer onze innerlijke kracht te vinden en aan te wenden voor het grotere geheel, voor deze planeet met al haar bewoners, als onderdeel van het kosmische Plan.

Vertrouwen in de leiding van onze ziel

Engelen vertellen ons niet meer welke kant we op moeten gaan of wat we moeten doen of laten. De beste weerspiegeling die ze ons nu kunnen geven, is ons in onze kracht te zetten door op onszelf te vertrouwen en er voort te bouwen op onze positieve ervaringen. Dat is wat ze doen en ze geven ons deze zelfde boodschap als taak. Als wij datzelfde voor elkaar gaan doen, zal dat ons het zielvertrouwen geven wat nodig is voor de veranderingen waarmee we nu geconfronteerd worden in onszelf en in de wereld.

Meer over engelen en spirituele dimensies : Verdiepingsleergang Mystieke scholing