DE LIEFDE GAAN LEVEN

Hoe vaak voelen we ons niet eenzaam en onbemind? Hoe is dit mogelijk terwijl we volgens alle spirituele leringen omringd worden door liefde. In allerlei teksten komt het steeds weer terug: we worden eindeloos bemind. Waarom merken we daar zo weinig van, waarom voelen we al die liefde dan niet? Het antwoord is : Omdat we onszelf niet liefhebben. Als je innerlijk niet écht van jezelf houdt, stoot je ook de liefde van anderen van je af. Als je je verbergt voor het licht van de zon, zal je ook nooit de sterren zien. Op het moment dat je jezelf begint lief te hebben, begint te waarderen om wie je bent, je zelfveroordeling eindelijk los begint te laten – zal je ontdekken dat er ook liefde voor jou bestaat. Dat het er altijd al was en altijd zal zijn.

Het oordeel loslaten
Heel geleidelijk aan zal er een subtiele verschuiving plaatsvinden in de manier waarop je de wereld ziet. Je zult je meer bewust worden van alle liefde en vriendschap die er voor jou is in de wereld, en je minder gaan ergeren aan alle ‘fouten’ van anderen. Je neemt jezelf niet meer van alles en nog wat kwalijk maar accepteert jezelf zoals je bent, inclusief al je vermeende onvolkomenheden.  Zo ontstaat er ruimte in jezelf. Je gaat meer genieten van je aanwezigheid in de natuur, van de stilte, van de schoonheid van het leven, en langzaam de universele liefde voelen die alles verbindt en tegenstellingen overwint.

Het mysterie van het leven ontdekken
Je zult omhoog kijken naar de sterren, het diepe mysterie voelen – en de bron van liefde waaruit alles ontspringt. Je gaat ontdekken dat er vanuit die bron van liefde ook liefde naar jou toe stroomt. Heel geleidelijk aan zal je je ook bewust worden van meer subtiele energieën die jou omringen, geestelijke energie die altijd al bij je is en in je is en jou onvoorwaardelijk liefheeft. Je ontwikkelt mededogen voor jezelf en voor anderen en waardeert de schoonheid van het leven, en jezelf voor wie jij bent. Dat maakt je vrij en dankbaar voor alles dat leeft. Je gaat de Liefde leven.

Leren jezelf lief te hebben?  Het is een proces..

Liefde in relaties

©Marleen van Wegberg