Je tweelingziel ontmoeten

In deze tijd waarin we te maken hebben met grote veranderingen in de wereld, kan het gebeuren dat jouw persoonlijke liefdesleven behoorlijk verandert als je jouw tweelingziel ontmoet. Een ontmoeting met je tweelingziel is heel bijzonder. De ontmoetingen lijken vaak van geregisseerd door ‘het toeval’, alsof het zo moest zijn. Het is alsof je jezelf ontmoet, alsof je in de spiegel kijkt naar een kopie van jou, de essentie van wie jij bent. Je voelt een enorme vertrouwdheid en als je elkaar in de ogen kijkt is het alsof je thuis komt en de tijd stil staat. Er is vanaf het begin een gevoel van eeuwige verbondenheid en onvoorwaardelijke liefde, een liefde die zo diep in je hart verankerd zit dat je weet dat hij nooit meer over gaat. Dat kan behoorlijk wat verwarring opleveren. Zeker als je in een gelukkige relatie zit en helemaal niet zit te wachten op de komst van een tweelingziel.

Terug naar de bron

Tweelingzielen zijn op zielsniveau zo sterk met elkaar verbonden dat zij in wezen een zijn. Als tweelingzielen elkaar in dit leven ontmoeten, betekent dit dat er een niveau van spirituele volwassenheid is bereikt. Tweelingzielen kunnen alleen een relatievorm met elkaar aan gaan,  als zij op een punt zijn beland waarbij zij hun liefde en lessen aanwenden voor een groter belang dan alleen het beleven van hun liefde voor elkaar. De ontmoeting tussen tweelingzielen zorgt er voor dat lessen versneld worden, zij versterken elkaar in hun lichtenergie waardoor en vaak grote veranderingen plaatsvinden in hun leven.

Aantrekken en afstoten

Hoewel tweelingzielen in essentie veel op elkaar lijken, zijn er ook verschillen. Deze ontstaan voornamelijk door een verschil in ontwikkeling, persoonlijkheid en levenslessen. Vaak spiegelen tweelingzielen elkaar deze verschillen en het komt dan ook regelmatig voor dat er heftige botsingen ontstaan tussen de tweelingzielen. Soms staan persoonlijke ontwikkelingen elkaar in de weg, waardoor er periodes voorkomen waarin zij afstand nemen, zodat de eigen ontwikkeling door kan gaan. De aantrekkingskracht tussen tweelingzielen is echter enorm groot waardoor zij weer naar elkaar toetrekken. Deze wisselingen kosten vaak veel energie, maar gaan door totdat de levenslessen geleerd zijn.

Het wordt door ons hogere zelf vaak zo geregeld, dat er lange periodes tussen zitten, waarin ze elkaar niet ontmoeten. Dit is noodzakelijk, omdat anders deze veranderingen en verwerkingsprocessen te snel gaan en het lichaam dit niet aan zou kunnen. Het kan bijvoorbeeld zijn, dat een van de tweelingzielen of beiden nog in een andere relatie zit of is het de te grote afstand, die het onmogelijk maakt om elkaar vaak te zien. Er kan ook een grote angst zijn, de angst om elkaar weer te verliezen, die er voor zorgt dat tweelingzielen elkaar weer afstoten. Het kan daarom jaren duren, voordat tweelingzielen bij elkaar kunnen komen.

Als beide tweelingzielen redelijk in balans zijn, dan gaat dit proces van samenkomen sneller. Is een van de twee minder bewust, dan duurt het samenkomen langer, omdat de minder bewuste tweelingziel meer tijd nodig heeft om in balans te komen. Het kan zelfs zo zijn dat een van de twee of beiden tijdelijk een relatie aangaat met iemand anders, om met die persoon een ontwikkelingsstuk uit te werken.

Maar ik heb een gelukkige relatie, hoe moet dit nu?

Niemand kan zeggen of voorspellen wat de komst van een tweelingziel voor jou en je leven betekent. De liefde tussen tweelingzielen hoeft niet altijd op een fysieke manier geleefd te worden. Hoe een tweelingziel relatie vorm krijgt hangt natuurlijk ook af van wat partners in een relatie hebben afgesproken met elkaar. Er zijn veel tweelingzielen die ondanks hun diepe liefde voor elkaar, trouw blijven aan hun partner. Zij voelen heel duidelijk dat hun liefde voor hun partner los staat van de liefde voor de tweelingziel en dat zij hun partner niet willen missen in hun leven. Anderen voelen heel sterk dat de enige manier om de wereld te dienen met het licht van hun liefde, alleen kan door ook met elkaar een liefdesrelatie aan te gaan. De manier waarop de liefde vorm krijgt binnen de relaties is iets wat je samen bepaalt. Dit is voor iedereen anders en je hebt hierin altijd een eigen keus. Besef dat iedere relatie anders is en uniek is en dat vergelijken vaak leidt tot verwarring en wanhoop.

Neem de tijd om uit te zoeken wat jouw relatie voor jou betekent en wat de bedoeling is van jouw tweelingzielontmoeting. Het kan zijn dat je ontdekt dat de ander durven loslaten, een unieke vorm is van onvoorwaardelijke liefde voor jouw tweelingziel en zijn of haar levenspad. Besef dat in je hart je altijd verbonden blijft met elkaar. Veel tweelingzielen voelen juist ook op afstand die onvoorwaardelijke hartsverbinding en nemen elkaars gevoelswereld op.

Liefde voor jezelf en voor de wereld

Uiteindelijk zorgt de tweelingziel ontmoeting er voor dat je steeds meer gaat leven vanuit je hart. Je leert om het verlangen naar liefde los te laten zodat je uiteindelijk beseft dat je liefde bent. Hierbij speelt het ego geen rol meer, en je benadert de wereld steeds meer vanuit een onvoorwaardelijke liefde die verder reikt dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Met deze liefde die huist in je hart, beïnvloed je de mensen om je heen, bewust maar ook onbewust. Zo verandert de wereld in een wereld waarbij meer ruimte is voor liefde en compassie. Ieder doet dit op zijn eigen manier en met zijn eigen persoonlijke kwaliteiten. Neem de tijd om te ontdekken wat jouw unieke missie  voor deze wereld is.

Meer over tweelingzielen…