Kwetsbaarheid

‘Omdat kwetsbaarheid een doordringbaarheid voor het bewustzijn van eenheid betekent, houdt kwetsbaarheid ten diepste in dat je niet afgescheiden bent. Als je je volkomen bewust bent van je kwetsbaarheid en van eenheid, is er geen angst meer. Wanneer je volkomen kwetsbaar bent en je beseft dat jij die eenheid bent, dat je eigen natuur de allerhoogste werkelijkheid is, dan weet je dat niet echt kunt sterven.

Dan word je als water, er valt licht door je heen, er is klaarheid, helderheid en gevoeligheid.  Kwetsbaarheid is gevoeligheid voor liefde. Liefde is de allerhoogste, allerdiepste meest intense en openhartige manier van voelen.  Als je werkelijk kwetsbaar bent , ben je liefdevol. En als je liefdevol bent, kun je  alleen maar kwetsbaar zijn.  Als je jezelf toestaat dit te voelen gaat je hart volkomen open.

Als je echt onvoorwaardelijk van jezelf en van anderen houdt, ben je tegelijkertijd kwetsbaar en onkwetsbaar en ga je mee met de stroom, net als water.  Je weet goed voor je is, en door goed te luisteren naar je hart en je wezenlijke gevoel word je ook geleid door hogere geestkracht, door de Liefde.’

Lees ook: Innerlijke vrijheid