Het Kosmische Plan en onze levensbestemming

Onze levensbestemming blijft vaak lang verborgen voor ons, maar soms zien we wel dat alles in ons leven, alle gebeurtenissen en mensen in ons leven ons iets te zeggen hebben, dat het allemaal in elkaar past als stukjes van een puzzel. We weten niet altijd wat het grotere plan is, maar vaak weten we wel zeker dat er “iets” is dat werkt aan een groter geheel,een breder ontwerp, het kosmische- of Goddelijke plan. Op die momenten realiseren we ons dat alledaagse gebeurtenissen samen een heel bijzonder patroon vormen, dat er een soort van voorbestemming is in ons leven en een reden waarom dingen gaan zoals ze gaan.

De oorzaak daarvan is dat wij zelf onderdeel van het Goddelijke of Kosmische Plan zijn door middel van onze ziel en onze vrije wil. Wat je ook kiest om te doen, het plan past zich daaraan aan. Als je een nieuw diep verlangen voelt, past de kosmos zich daaraan aan. Uiteindelijk is het ontdekken van je bestemming hetzelfde als ontdekken wie je werkelijk bent. Het Kosmische Plan volgt bepaalde universele richtlijnen.

Deze richtlijnen zijn in overeenstemming met het onzichtbare plan dat de basis is van ons leven, maar deelname is op vrijwillige basis. Daarom is er een contrast tussen mensen die zich afstemmen op het plan en mensen die dat niet doen. Jezelf afstemmen doe je door je bewustzijn te verhogen. Als je je afstemt op het grotere plan kom je vanuit vernieuwde geestelijke inzichten tot een andere projectie van je bewustzijn in de uiterlijke wereld. Daardoor doorkruisen we als het ware ons karma en kan onze ziel zich verlossen van oude patronen. We gaan andere delen van onze hersenen gebruiken en ook onze genen gaan veranderen.

Je kunt jezelf leren afstemmen op dit Goddelijke of Kosmische Plan door innerlijke belemmerende patronen te transformeren en te gaan leven vanuit je hogere Zelf. Als je deze verbinding hebt gemaakt en je bewust bent van je eigen innerlijke kracht en kleur, is er geen reden meer om vanuit wilskracht verbonden aan je ego, vanuit denken of moeten te handelen. De stroom van bewustzijn draagt je mee en in feite draag je jezelf mee, als onderdeel van de Kosmos.

Dit betekent dat je de controle los kunt laten, je niet meer hoeft te verdedigen, beschermen of in te dekken. Dat geeft rust en vrijheid. Als je je nergens meer aan vast wilt houden, kan de stroom van het leven je makkelijker meenemen en brengt je vanzelf waar jij hoort te zijn. Dit noemen we ook wel synchroniciteit. Op die manier stem je je automatisch af op jouw kosmische blauwdruk,  je ziel in verbinding met  het hogere Zelf als onderdeel van het Goddelijke Plan.

Meer weten over Leven vanuit je hogere Zelf?

Meer over je levensbestemming en levenslessen..

Boek over levensbestemming, levenslessen en het kosmische plan