De reis van onze ziel

De meest ware herinnering is die van onze ziel. Een ziel heeft geen verleden, heden noch toekomst.  Zij is niet gebonden aan tijd en ruimte en heeft een eindeloos bewustzijn. Ze registreert eenvoudig alle ervaringen van alle levens en slaat deze op. Als mens kunnen we verbinding maken met deze ervaringen in de vorm van ‘herinneringen’, intuïtieve ingevingen, innerlijke beelden en door middel van mystieke symbolen, zoals in de Kaballa, de Bijbel en de Numerologie wordt weergegeven.

Wanneer een ziel op deze planeet geïncarneerd is, neemt de ziel een fysiek jasje, een lichaam aan en een persoonlijkheid. Deze zijn nodig om op aarde in deze dimensie aanwezig  te kunnen zijn en zo te kunnen groeien in bewustzijn.  Een ziel is nauw verbonden met haar zielengroep en met het goddelijke. Zij kan nooit worden gescheiden van het grotere geheel, haar zielengroep en de allesomvattende schepping.

Als we ons als menselijke persoonlijkheid vorige levens herinneren, zijn dat slechts enkele ervaringen van de ziel. Niet de hele ziel – maar een deel van de grotere ziel is geïncarneerd,  dus zijn zulke herinneringen fractaal. Ze zijn niet compleet, al hebben ze wel betekenis voor dit specifieke leven. Ze definiëren de ziel niet, maar maken deel uit van de eigen inwijding van de ziel in een steeds hogere evolutionaire staat van Zijn, terwijl ze door de sterrenstelsels van de kosmos reist.

Hoe meer een ziel gereisd heeft, hoe meer ervaringen zij heeft opgedaan, hoe meer haar wijsheid toeneemt als zij de opgedane kennis in liefde voor alles dat bestaat toepast in spreken en handelen op Aarde.

Bron: Holistische Leergangen

Lees meer over zielscontracten tussen zielsverwanten