Privé: Inspiratie ~ Heilige Geest

“Het hemelse vuur is op zoek naar mensen die de weg van de zuiverheid, de onbaatzuchtigheid en de opoffering bewandelen. Het daalt op hen neer maar verbrandt hen niet, het omarmt hen om haarden van licht van hen te maken. Het hemelse vuur bezit in feite dit bijzonder vermogen nooit iets te vernietigen dat van dezelfde aard is. Op het moment dat dit vuur de mens binnendringt, verteert het slechts zijn onzuiverheden; de materie die zuiver is blijft intact en wordt lichtend, omdat zij in harmonie vibreert met dit vuur.


Het hemelse vuur aantrekken is het doel van ons spirituele werk. Bewust dat het enkel komt naar een plek die hiervoor is klaargemaakt, een plek binnen in ons, moeten wij onvermoeibaar zoeken hoe wij ons kunnen zuiveren. Zo zullen wij iedere dag, via gedachten, gevoelens en daden, geïnspireerd door wijsheid en liefde, een ruimte bereiden, gemaakt van een lichtende materie, waarnaar het hemelse vuur, dat zijn eigen kwintessens herkent, onweerstaanbaar wordt aangetrokken. Dit hemelse vuur wordt door de christelijke traditie de Heilige Geest genoemd. ”
~Omraam Mikhael Aivanhov

~ De Transformatie Leergang~