Privé: De Helende Kracht van Vergeving

Goed en kwaad, licht en duisternis zijn de spelregels vanuit het Kosmische voor het leven op Aarde. Kosmische wetmatigheden werken buiten ons en in ons, waardoor wij als individu en als mensheid tot vernieuwing en groei kunnen komen. Wij kunnen geen wezenlijke transformatie teweeg brengen wanneer wij dat alleen doen vanuit ons denken, dat is niet voldoende. Mededogen is de brug, die nooit een brug te ver kan zijn, om die transformatie te doen plaats vinden in onszelf en daardoor en daarna uitstralend naar buiten.

Wat is mededogen? Dat is een hele diepe waarachtige acceptatie van jezelf, van alles dat zich aandient in jou, hoe moeilijk dat ook is, in het vertrouwen dat je ook alles in jezelf hebt om datgene wat je met zoveel moeite accepteert kunt transformeren in liefde en in harmonie.

Daartoe is het uiteindelijk ook nodig dat je jezelf vergeeft voor alles dat je in jouw ogen “niet goed” hebt gedaan. Heb je wel eens geprobeerd om jezelf te vergeven? Dingen die je niet leuk of naar vindt van jezelf? Datgene waarvoor je jezelf veroordeelt?  Dan weet je hoe moeilijk dat is. Het is vaak nog moeilijker dan een ander vergeven. Maar daar begint het wel, bij jezelf. Vergeving door de kracht van mededogen. Daardoor transformeer je je eigen karma, maar ook de uitstraling van dat karma, wat bij anderen hetzelfde heeft opgeroepen en heeft versterkt.

Werkelijke vergeving speelt zich af op een dieper niveau dan het mentale- en het emotionele niveau van onze persoonlijkheid. Het speelt zich af op zielsniveau, het niveau van de onvoorwaardelijke liefde en transformeert van daaruit ook de emotionele en mentale patronen behorend bij onze persoonlijkheid en zelfs fysieke kwalen.Vergeving maakt dat energie weer gaat stromen, ruimte vrijkomt voor heling en vernieuwing in onszelf. De diepste genezing wordt hierdoor mogelijk. Oude karmische aspecten die nu werken in je huidige leven lossen op in vergeving van onszelf en van anderen. Daardoor ontstaat meer eenheid met het hogere Zelf, meer eenheid met ieder ander, eenheid met alles dat bestaat.

 Bron: De Transformatie Leergang