Privé: Geluk en Passie

Wat ons volgens de laatste inzichten echt gelukkig maakt is onze passie volgen, oftewel leven overeenkomstig onze bestemming! Dat wisten velen van ons al lang, maar toch is onze passie of levensbestemming niet altijd makkelijk te voelen of vinden. Het heeft vaak tijd nodig om je passie te ontdekken, omdat er in ons leven vaak veel overheen is gekomen dat niet echt van ons is, maar is aangeleerd om te overleven.  Onze passie kan zich wel innerlijk aan ons gaan ontvouwen. als we onze aandacht naar binnen gaan richten in plaats van het te zoeken in de buitenwereld.

Om je eigen passie te gaan herkennen moet je beseffen dat het altijd iets is wat natuurlijk is voor jou. Het betreft iets, een beroep, bezigheid of uitdrukkingsvorm, waartoe je je aangetrokken voelt, iets waarnaar je interesse en affiniteit van nature uitgaan. Meestal is het niet iets waarvoor je hemel en aarde hoeft te bewegen. Het ligt vaak eerder dichtbij dan veraf. Vaak was je als kind al bezig met iets dat een raakvlak heeft met je passie. Het kan zijn dat je eerst iets moet doen om (weer) verbinding te maken je passie en je dromen te gaan verwezenlijken, zoals innerlijke ontwikkeling, meditatie en een vorm van creatieve expressie. Passie kan vele vormen hebben in de dualiteit.

Je passie is iets waar je talenten en vermogens al van nature op zijn toegesneden, het is al in jou aanwezig als een zaadje dat aandacht nodig heeft om te ontkiemen. Je kunt leren bewust verbinding te gaan maken tussen je passie en je talenten. Deze gaan elkaar dan versterken. Je kunt je intuïtie, inspiratie, en imaginatie als krachten van de ziel gebruiken om je passie voelbaar en zichtbaar te maken in jezelf. Passie ontstijgt motivatie en talenten. Het is jouw unieke scheppingskracht, de vormgeving van het licht dat door je heen stroomt en je kan leiden naar je levensbestemming, als jij je ervoor openstelt. Zodat je jezelf  gelukkig voelen zoals je bent en daar vorm aan kunt gaan geven in de wereld.

Nee durven zeggen

Leven overeenkomstig je passie kun je alleen als je ook ‘nee’ durft te zeggen tegen wat niet wezenlijk bij je past. Overgave aan wie je bent, jouw unieke vormgeving, daar hoort bij: eigen-wijs zijn, je eigen weg vinden, vertrouwen op de boodschappen van je hart, zelfs als mensen zeggen dat je onverstandig bent, raar of anders. Het vraagt om trouw te zijn aan jezelf. Durf groot te zijn, durf een verschil te maken, durf anders te zijn! Vaak vraagt het zich laten ontvouwen van je passie ook om geduld, toewijding en het overgeven van je persoonlijke wil aan een grotere Wil. Alles gebeurt immers op zijn eigen tijd en het vinden van je passie laat zich niet afdwingen. Je kunt wel de ruimte en aandacht vrijmaken in je zelf om uit te vinden wat echt bij jou hoort, en los te laten wat je aangeleerd is en niet jouw waarheid is.

Het alternatief is namelijk dat je natuurlijk stromende energie gaat stokken en doodlopen, dat je je op den duur gefrustreerd voelt, leeg of boos. Als je niet kiest voor jezelf, kies je tegen jezelf: de energie van de roos, je passie, trekt zicht terug en dat leidt tot allerlei psychische problemen zoals eenzaamheid, vervreemding, uiteindelijk depressie. Durf dus nee te zeggen, durf ruimte te geven aan jezelf en vrees niet om ‘egocentrisch’ te zijn naar de maatstaven van anderen. Durf te leven zoals jij dat ten diepste verlangt!

Bron: De Transformatie Leergang