Holistische coaching

Bij holistische coaching en therapie wordt relatie gelegd tussen tussen lichaam, persoonlijkheid, ziel en geest. Deze innerlijke krachten zijn niet te scheiden maar kunnen wel worden onderscheiden zodat meer helderheid ontstaat. Bij de meeste mensen overheerst vaak een van de krachten van de persoonlijkheid (denken, willen of voelen) waardoor we uit balans raken. Vanuit deze dominante kracht worden telkens dezelfde keuzes gemaakt en herhalen patronen zich, waardoor we het gevoel kunnen krijgen vast te zitten,  niet in onze kracht te staan of burnoutklachten ontwikkelen. Door bewustwording van belemmerende patronen en de oorzaken daarvan kunnen we andere keuzes gaan maken die meer passen bij wie we werkelijk zijn en kunnen we pijnlijke- of getraumatiseerde (kind)delen helen en de innerlijke verbinding met ziel en geestkracht herstellen.

Holistische coaching/therapie is zinvol als het gaat om werkgerelateerde keuzes, bij algemene persoonlijke vraagstukken zoals omgaan met hoogsensitiviteit, burnout en bij zingevingsvragen. Het heeft als basis de visie dat je jezelf heelt door je je innerlijke kracht en liefde te gaan herinneren en belemmeringen te transformeren naar stromende energie. Om je weer bewust te worden van wie je werkelijk bent en jouw mogelijkheden om je leven vorm te geven overeenkomstig je diepste verlangen en bestemming. Dat is een ontwikkelingsproces dat aandacht, tijd en een goede begeleiding nodig heeft.

Wat kan de aanleiding zijn voor holistische coaching en therapie?

  • Je wilt meer zicht op je levensbestemming, het doel van je leven
  • Je wilt je talenten en vaardigheden ontdekken
  • Je wilt rust in je hoofd en in je hart.
  • Je wilt je energieniveau blijvend verhogen
  • Je wilt de verbinding met je ziel(skwaliteiten) versterken
  • Je wilt anders omgaan met je hooggevoeligheid.
  • Je wilt anders omgaan met angst of andere emoties
  • Je wilt je relatie(s) veranderen of verdiepen
  • Je wilt je leven weer op de rit krijgen na verlies van je partner of kind
  • Je wilt je leven anders vormgeven na een burn-out, ziekte, of ontslag.

Holistische coaching zet aan tot zelfvertrouwen en is gericht op verandering, zelf verantwoordelijkheid en zelfsturing.  We gaan als eerste naar de essentie: Wie ben ik ten diepste, wat wil ik, wat kan ik en wat zijn mijn mogelijkheden? Hoe verhoud ik mij tot het grotere geheel? We relateren alle nieuwe inzichten aan de praktijk van het dagelijkse leven. We bieden je een nieuw perspectief aan  dat meer mogelijkheden laat zien van waaruit je overwogen en bewuste keuzes kunt maken. Soms is het in dat proces nodig om pijn en trauma’s te herkennen, verwerken en los te laten. We bieden tevens energetische behandelingsmogelijkheden ter ondersteuning aan. Speciaal voor hooggevoelige personen en bij bijvoorbeeld een burnout en fysieke klachten is dit een welkome aanvulling om de energie weer in balans te brengen.

Kosten
Tenzij anders aangeven per specialisatie (oa. Spirituele Lifescan) zijn de kosten voor een holistisch consult of energetische behandeling € 60,- per uur. Vaak kan een holistisch consult worden gecombineerd met een vorm van energiewerk. Voor organisatie gerelateerde trajecten stellen we een ontwikkelings- of re-integratieplan op maat samen.

Individueel of in groepsverband
Wij bieden persoonlijke- en geestelijke begeleiding aan individuen en in groepsverband. Ook kun je bij ons terecht voor holistische leergangen, waarin je leert je zelf te ontwikkelen tot meesterschap en desgewenst anderen te begeleiden. Ons volledige aanbod op dit gebied staat aangegeven in de kolom links van deze pagina. Neem gerust even contact met ons op met je vragen of voor meer informatie. Over onze holistische opleiding en leergangen kunnen we uitgebreide informatie mailen.

Accreditatie
NOBCO/EMCC Practitionar Coach. Tevens holistisch therapeut en Usui Reiki Master. Gespecialiseerd in begeleiding en opleiding van hoogsensitieve mensen (HSP) en zingevingsvragen. Geregistreerd bij CRKBO.